Actorul Virgil Andriescu, premiat pentru activitatea sa de-o viață

228
Actorul Virgil Andriescu, premiat pentru activitatea sa de-o viață - actorsursaiqads-1593359374.jpg

Articole de la același autor

Actorul constănțean de teatru și film Virgil Andriescu, în vârstă de 84 de ani, va primi, în cursul zilei de astăzi, 29 iunie, Premiul pentru Întreaga Carieră, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Premiilor Gopo.

Cu toate că s-a născut la Botoșani, Virgil Andriescu a preferat orașul de la malul mării, unde și-a desfășurat, cu multă dedicație, activitatea, încă din anul 1964. Înainte de a veni la Constanța, el a fost angajat de Teatrul Tineretului din Piatra Neamț imediat după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale". În plus, el a fost și director al teatrelor "Ovidius" din Constanța și "Odeon" din București.

Potrivit teatrologului Anaid Tavitian, un portret detaliat al marelui actor Virgil Andriescu se regăsește în volumul "Thalia Ex Ponto la cumpănă de milenii", realizat în colaborare cu Georgeta Mărtoiu. Cele două autoare precizau, în anul 2001, că acesta este un actor carismatic, iubit de publicul din toată țara, care a jucat între anii 1965-2000, cu o întrerupere de câteva stagiuni, timp în care a fost actor al teatrului Giulești, dar fără a întrerupe, însă, legătura cu Constanța. Apoi, între anii 1998 și 2000, el fost numit director al teatrului constănțean.

Precizăm că, de-a lungul timpului, Andriescu a interpretat o paletă diversificată de roluri, în zeci de spectacole de dramă și comedie, cele mai importante fiind Cain, din "Jocul vieții și al morții în deșertul de cenușă", de Horia Lovinescu, și Macbeth din piesa omonimă de Shakespeare. În cinema, a debutat în 1968, în coproducția româno-maghiară, regizată de Karoly Makk, "Frumoasele vacanțe", acumulând în palmares, de-a lungul carierei, peste 30 de roluri din care șase principale în filme artistice de lungmetraj, și alte peste 30 de roluri din care șapte principale în filme de televiziune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9557 secunde