Activitate blocată la ISJ Constanța. Șapte inspectori din echipa lui Miu și-au dat demisia

9449
Activitate blocată la ISJ Constanța. Șapte inspectori din echipa lui Miu și-au dat demisia - fotofondactivitateaisj-1573258705.jpg

Articole de la același autor

Schimbările de la nivelul Ministerului Educației Naționale se resimt deja și la Constanța, la Inspectoratul Școlar Județean. Instituția funcționează cu efectivele reduse, o parte din activitate fiind blocată. Șapte inspectori școlari din echipa șefului numit, Petrică Miu, și-au dat deja demisia. Și se pare că urmează însuși inspectorul școlar general.


Așa cum se obișnuiește de fiecare dată când vine un ministru nou la Educație, să fie înlocuiți și șefii din teritoriu, este vremea schimbării și la Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Cum este de așteptat ca inspectorul școlar general prof. Petrică Miu, numit de fostul ministru Daniel Breaz, în luna august, să fie demis de actualul ministru, Monica Anisie, o parte din oamenii care au făcut parte din echipa acestuia deja au renunțat la posturi. 


În cursul zilei de joi, 7 noiembrie, prof. Elena Hanu, prof. Janeta Borandă, prof. Doinița Sârbu, prof. Lucreția Portase, prof. Oana Staicu, prof. Cristina Barabaș și prof. Adrian Munteanu și-au înaintat demisiile. Aceștia se întorc la catedră, în unitățile de învățământ unde își desfășoară activitatea ca și cadre didactice. Ei fuseseră numiți inspectori școlari, pe data de 28 august 2019, la propunerea inspectorului școlar general Petrică Miu, prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea concursului de ocupare a posturilor respective. 


Profesorii Elena Hanu, Janeta Borandă, Doina Sârbu și Adrian Muntean fuseseră numiți inspectori școlar pentru management instituțional. Profesorii Lucreția Portase și Oana Staicu ocupau funcțiile de inspector școlar pentru proiecte educaționale, iar prof. Cristina Carabaș era inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane.


"Din păcate, astăzi nu avem trei inspectori la management, nu mai avem pe nimeni la resurse umane, au plecat doamnele de la proiecte, deci nici măcar Consiliu de Administrație nu putem să organizăm. Șapte inspectori au plecat deja până acum, din care trei erau membri în Consiliul de Administrație. Nu poți să organizezi întotdeauna cu minimum  de membri în Consiliul de Administrație", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general adjunct, prof. Anca Dragomir.


Pleacă Miu, revine Bucovală?
Așadar, deocamdată, activitatea Inspectoratului Școlar Județean Constanța funcționează în regim de avarie. Nu se știe când și pe cine va propune noul ministru al Educației în funcția de inspector școlar general. Unele voci spun că s-ar întoarce prof. Gabriela Bucovală, al cărei mandat la conducerea ISJ s-a încheiat în luna august 2019, atunci când a fost preluată de prof. Petrică Miu. De altfel, mandatul acesteia a avut o întrerupere de cinci luni, în care a fost înlocuită tot de Petrică Miu, numit de ministrul de atunci, Liviu Pop. Ulterior, Gabriela Bucovală a câștigat în instanță anularea ordinului ministerial și s-a întors pe post. Însă, din mandatul de patru ani, câștigat prin concurs, a efectuat un total de trei ani și șapte luni.


În cursul zilei de vineri, 8 noiembrie, a avut loc și prima videoconferință cu ministrul Monica Anisie. Aceasta a anunțat că va evalua, în perioada imediat următoare, activitatea fiecărui inspectorat școlar județean, implicit activitatea Caselor Corpului Didactic. Așadar, vor fi întocmite și rapoarte și sunt de așteptat și schimbări.


"Acest mandat este dedicat elevilor. În centrul preocupărilor mele va fi binele copilului. De asemenea, doresc și degrevarea profesorilor și componența birocratică a activității, astfel că la începutul săptămânii viitoare vom lansa în consultare publică un proiect de debirocratizare. În acest scop, la nivelul Ministerului Educației Naționale va fi înființată o comisie formată din cadre didactice și reprezentanți ai partenerilor sociali. Această comisie va analiza propunerile tuturor celor interesați de existența unui sistem de învățământ performant", a transmis ministrul Educației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3598 secunde