Absolvenții de liceu care au febră în ziua Bacalaureatului pot da examenul în condiții speciale

Sâmbătă, 30 Mai 2020, 09:44
147
Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că absolvenții de liceu pot susține examenul de Bacalaureat în prima sesiune, chiar dacă au febră care nu le permite intrarea în sală. Ei pot da examen în condiții speciale, o procedură valabilă și în anii trecuți, conform Digi24.


"Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Pentru Evaluarea Națională nu există posibilitatea aceasta. Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți", a declarat Minica Anisie vineri seară, la Digi24.


Ea a explicat că părintele trebuie să ceară comisiei județene de Bacalaureat susținerea examenului în condiții speciale, iar comisia județeană face cere la minister, la comisia națională, care o aprobă.


Dacă însă elevul află chiar în ziua examenului că nu poate intra în sală, poate da examenul cu subiectul de rezervă, după încheierea examenului din ziua respectivă, a mai menționat ministrul Educației.


Aproape 150.000 de elevi de liceu vor susține în luna iunie examenul de Bacalaureat și aproape 180.000 de elevi de gimnaziu vor susține Evaluarea Națională, a mai spus Monica Anisie.


Pagina a fost generata in 0.1689 secunde