Foști elevi constănțeni de valoare

Absolventă a Liceului "Călinescu", la Harvard

5684
7
Absolventă a Liceului

Articole de la același autor

Poate că în anul 2004, când a absolvit secția bilingv română-engleză a Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanța, 
Eliza Gheorghe nici nu visa că într-o zi va ajunge la Harvard. După liceu, a urmat cursurile Facultății de Științe politice din cadrul Universității București, la secția cu predare în limba engleză, absolvind ca șefă de promoție. 


Având un CV impresionant, ce cuprinde o serie de specializări academice, inclusiv burse de prestigiu după ce a studiat pe trei continente și în opt țări, bașca doctoratul de la Oxford, zilele acestea, Eliza Gheorghe și-a început activitatea ca cercetător Stanton post-doctoral pe securitate nucleară Harvard (Stanton Nuclear Security Postdoctoral Fellow).


În urmă cu ceva vreme, într-o revistă din diaspora, povestea că a studiat la Universitatea Georgetown prin două programe de studii oferite de The Fund for American Studies. 


"Ulterior, am urmat cursurile de master în Studii de Securitate la School of Foreign Service, unde profesorii mi-au cultivat aptitudinile practice și gândirea analitică. Mai pre-sus de orice, mi-au cultivat pasiunea pentru domeniul relațiilor internaționale. A-ceastă pasiune a făcut ca la sfârșitul studiilor de master să obțin distincția «honors», ceea ce m-a încurajat să urmez un doctorat", mai spunea Eliza, neuitând să adauge susținerea deosebită de care s-a bucurat din partea părinților în a-și urma visul. 


Comentează știrea

marian
7 septembrie 2015
un exemplu de urmat pentru tinerii români..

A studiat , a învățat , este o tînără cu perspective . BRAVO ! Sunt mîndru de tine.

profesor
7 septembrie 2015
felicitari

Felicitari domnisoarei pentru reusitele sale!!! Si liceul George Calinescu, unde a studiat, este unul dintre cele mai bune din oras, mai ales ptr elevii interesati de studierea limbilor sraine. Succes!.

Alexandru
8 septembrie 2015
bravo!

Felicitări Elizei, performante de prim rang! Recomandări discrete și calduroase de limba romana autoarei articolului.

Maria Elena
8 septembrie 2015
felicitari

Felicitari si la mai mare!

Adriana Gheorghe
8 septembrie 2015
Mulțumiri publice

Recunoștința și mulțumirile mele se îndreaptă către doamnele profesoare : Monica Niciporuc , Elena Bugnar , Luminița Dragomir dar și către toți profesorii de la Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța. Felicitări jurnalistei Simona Anghel , pentru determinare și consecvență în susținerea și promovarea elevilor performanți !

Iulia-Cecilia
9 septembrie 2015
Secretul succesului

Citind articolul elogios al Simonei Anghel, m-am gândit că pentru a avea performanțe la vârf ai nevoie de susținerea morală și materială a familiei ,de o școală bună, adică de o școală cu dascăli dedicați profesiei lor și, bineînțeles, de o zestre genetică deosebită. Părinții Elizei Gheorghe, tatăl-inginer și mama-profesor, au susținut-o material atât cât o pot face cu mari sacrificii doi bugetari. La școală a avut profesori remarcabili, dar câți dintre elevii acestora au obținut asemenea rezultate? Poate câțiva. Profesorul îți deschide mintea, dar cheia este la elev. Să fie în cazul Elizei Gheorghe zestrea genetică? Desigur că nu poate fi neglijată, dar câți elevi supradotați nu au eșuat lamentabil pe țărmul automulțumirii de sine? Dincolo de toate acestea mai sunt anii petrecuți în biblioteci și arhive, orele istovitoare de studiu, perseverența și dorința de a se autodepăși. Eliza nu a visat să ajungă cercetător la Harvard, dar de mică dorea să ajungă diplomat. Nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul. Deocamdată, îți doresc să ai parte numai de succese pe noul drum care te-a ales și pe care l-ai ales, draga mea Lizuca!

Alexandru și Ștefan Dabija
9 septembrie 2015
Lizu

Vrem și noi să fim ca Lizu.Articolul nu spune că Lizu, când vine în țară, este cea mai bună profesoară de joacă.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Actual : Acuzații grave la Universitatea Harvard
Pagina a fost generata in 0.6595 secunde