A trecut un an de la decesul arheologului Mihai Irimia

775

Articole de la același autor

Vineri, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) a avut loc comemorarea unui an de la îndelung regretata trecere în neființă a celui ce a fost prof. dr. arheolog Mihai Irimia.
Profesorul Irimia, supranumit și "părintele preistoriei dobrogene", și-a dedicat 46 de ani din viață studiului arheologic, de numele său fiind legate o serie de importante descoperiri antologice din Dobrogea.
La eveniment au luat parte văduva regretatului istoric, foștii colegi de la MINAC și de la Facultatea de Istorie și Științe Politice, precum și numeroși apropiați din sufletele cărora, amintirea reputatului arheolog nu va putea fi ștearsă cu ușurință.
Oficiile de gazdă au fost ținute de directorul Muzeului de Istorie din Constanța dr. Gabriel Custurea, care i-a îndemnat apoi pe cei prezenți să adreseze câteva cuvinte în memoria celui omagiat. Mulți dintre cei aflați vineri la muzeu s-au arătat vizibil emoționați, lucru care pe unii i-a împiedicat să ia cuvântul.
Despre proverbiala onestitate, corectitudine, precizie și lipsă de impostură a răposatului arheolog au vorbit cu mare entuziasm și profund regret foști colegi de facultate, foști studenți, colegi istorici, dar și colaboratori din domeniul cultural precum directorul Muzeului de Artă din Constanța, dr. Doina Păuleanu.
Tradiționala ceremonie religioasă oficiată pentru astfel de ocazii a fost efectuată de un teolog, de asemenea fost student de-al profesorului Mihai Irimia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.5526 secunde