A sunat clopoțelul! "Începutul de an școlar este nostalgia propriilor începuturi"

1124

Articole de la același autor

Vacanța s-a terminat. Ieri dimineață, a sunat clopoțelul în toate unitățile de învățământ din județul Constanța, iar peste 100.000 de copii, mai mici sau mai mari și-au găsit un loc în băncile școlilor, unde dascălii i-au așteptat cu mare bucurie și entuziasm. 


Elevii de la malul mării s-au reîntâlnit, ieri, încă de la primele orele ale dimineții, emoționați, dar și sfioși, dacă ne referim la boboceii din primii anii de studiu. Ca în fiecare an, la festivități au participat toate cadrele didactice, școlarii sau preșcolarii, însoțiți de părinți, bunici sau frați. Forfota s-a simțit imediat după ora 7.30, când străzile orașului au fost, efectiv, "inundate" de frumoasele aranjamente florale, de toate culorile, dar mai ales de copilașii dornici să își revadă colegii, după lungile și însoritele zile de vară. 


În ceea ce-i privește pe elevi, în mare parte, ei s-au arătat încântați de reluarea cursurilor. Până și cei mai mari dintre ei, adolescenții din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a) s-au arătat bucuroși, privind cu optimism la examenele care îi așteaptă anul viitor.


Peste tot, directorii i-au prezentat pe cei mai mici dintre școlari, cei care au intrat acum în clasa pregătitoare, iar aceștia au fost conduși la locurile lor de către elevii mai mari. Anul acesta, Școala Gimnazială nr.12 "B. P. Hașdeu" și-a deschis porțile cu emoție și bucuria revederii, ca în fiecare an. Cu această ocazie, directorul instituției, Adelina Oșca a declarat că rezultatele copiilor depind de toți cei implicați în viața școlii, de dorința și efortul copiilor, de dăruirea și profesionalismul dascălilor, dar și de implicarea părinților. "Doar împreună putem pune cărămidă peste cărămidă și putem realiza scopul nostru comun, care însumează o educație aleasă, cunoștințe solide și un mediu plăcut în care elevii noștri să fie în deplină siguranță, într-o școală modernă, curată și primitoare", a declarat aceasta. 


La doi pași de Școala nr. 12 se află Grădinița cu program normal "Zubeyde Hanim", unde întreaga echipă a pornit spre un nou început.
"Noi, colectivul educațional, avem cele mai optimiste gânduri, că preșcolarii noștri, vor avea tot suportul nostru educațional și emoțional, pentru ca atunci când vor încheia etapa grădiniței, să pășească cu succes în învățământul primar. Toate cunoștințele acumulate și toate deprinderile lor dobândite în actul de învățământ  vor face din ei, adevărați oameni de viitor valoroși", a declarat directorul, prof. Ghiulbera Bechir. 


Grădinița "Steluțele Mării", renovată de firma "Solid House"


La Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir", directorul acesteia, Iris Sarchizian a declarat că în cei șapte ani de când se află la cârma unității, au crescut de la un an la altul. "De la 320 de elevi în 2012, am ajuns la 896 elevi în 2019, iar rețeta este foarte simplă: management performant centrat pe elev, personal didactic foarte bine pregătit, inițiere de proiecte educative atractive și activități inovatoare pe gustul tuturor, elevi educați, conștiincioși și motivați, părinți responsabili pentru educația copiilor", a subliniat cadrul didactic. 


La Grădinița nr. 57, directorul Ana Maria Brăteanu a recunoscut că "fiecare început de an școlar aduce o emoție aparte în inimile noastre. Este nostalgia propriilor începuturi, în care ne despărțeam cu greu de casa părintească pentru a păși timid pe treptele grădiniței, este entuziasmul pentru ceea ce va urma și speranța într-un viitor mai bun". 


La Grădinița "Steluțele Mării", directorul instituției, Georgeta Adam se mândrește cu condițiile pe care le oferă, anul acesta, copiilor. 


"Noi începem noul an școlar într-o grădiniță cu o față nouă, care sper să le placă tuturor, pentru că, datorită firmei "Solid House" am reușit să obținem o sponsorizare în lucrări, am placat toate holurile cu gresie, 
ne-au amenajat băile, au zugrăvit fațada, au vopsit gardul", a precizat directorul. 


La rândul său, Sorina Eftimi, director la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" a subliniat importanța fiecărui început de an școlar. "La nivelul colegiului nostru, vor beneficia în anul școlar 2019-2020 de oferta curriculară și extracurriculară un număr de 1.196 de elevi repartizați pe 45 clase. Le dorim tutoror un an școlar pe măsura așteptărilor", a completat cadrul didactic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3268 secunde