A plouat cu note de 1 și 2 la simularea de la limba română

753
2
A plouat cu note de 1 și 2 la simularea de la limba română - bacalaureat6-1363375066.jpg
Dacă luni, 11 martie, ar fi fost proba de Bacalaureat 2013 la limba și literatura română, elevii constănțeni din cele 58 de licee ar fi luat note peste 5 în proporție de 62,12%. Aceasta nu înseamnă că ar fi promovat, pentru că după cum se știe, regulamentul spune că media probelor trebuie să fie peste 6.

Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la simularea probei de limba română, cele mai multe note între 1 și 2 s-au înregistrat la Liceul "Jean Dinu" din Adamclisi, Colegiul "Dimitrie Leonida" din Constanța ori la Liceul "Carsium" din Hârșova. La polul opus, s-au obținut 17 note de 10, cele mai multe - evident! - la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Liceul Teoretic "George Călinescu".

La proba la alegere susținută vineri, 15 martie, s-au prezentat 5.332 liceeni, cei mai mulți alegând geografia (1.931) sau biologia.

Pe 2 aprilie încep înscrierile în clasa pregătitoare

De săptămâna viitoare, pe site-ul oficial al ISJ Constanța va fi postată metodologia legată de clasa pregătitoare, dar în formă "perfectibilă", după cum afirma prof. dr. Răducu Popescu. Urmează ca părinții și toți factorii implicați să intervină cu sugestii legate de modul în care această etapă a trecerii de la preșcolaritate la școală s-ar putea produce cât mai convenabil, dar în limite legale. Urmează a fi introdus și un call center la care vor răspunde întrebărilor inspectori din cadrul ISJ Constanța.

Înscrierile în clasa pregătitoare vor avea loc în intervalul 2-22 aprilie.

La nivelul județului Constanța se preconizează 350 de clase pregătitoare.

O nouă ofertă pentru Școala Altfel

Chiar dacă titulatura i s-a schimbat și a devenit "Să știi mai multe, să fii mai bun", programul dedicat activităților extracurriculare ce se vor desfășura în perioada 1-5 aprilie este extrem de diversificat, iar zilele acestea învățătorii și și diriginții caută variante.

Iată că Herghelia Mangalia a venit cu o propunere, prin noul său șef Antal Istvan. Acesta invită toți elevii să viziteze cele 340 de exemplare cabaline de excepție punând la dispoziție pentru contact adresa de email [email protected]. De asemenea, cei interesați pot apela telefonul 0745 655 525.

Comentează știrea

ZORRO
16 martie 2013
CRETINILOR!

Baaa voi chiar sunteti cretini? la mircea se copiaza de se rupe si aia nici macar nu au camere! asa cum se intmpla la majoritatea liceelor din constanta! si majoritatea simularilor au fost luate acasa si "corectate" acasa de catre profesor! unii invata si nu i-au draga 10 ca deh mai gresesti de cateva sutimi si altii copiaza, dau spaga (cum e la MIRCEAAA!!!) SI NIMENI NU ZICE NIMIC!!!

ZORRO
16 martie 2013
CRETINILOR!

*iau

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Premieră la Cityplex
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Un week-end bogat în spectacole
Pagina a fost generata in 3.1094 secunde