A murit actrița Ileana Iordache, fiica istoricului și criticului literar Vladimir Streinu

482
A murit actrița Ileana Iordache, fiica istoricului și criticului literar Vladimir Streinu - lumsnsre-1631628785.jpg

Articole de la același autor

Ileana Iordache, fiica istoricului și criticului literar Vladimir Streinu și actriță a Teatrului Teatrului Național ”I. L. Caragiale”, a decedat la 91 de ani. 


Potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Național, actrița a decedat luni, 13 septembrie.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la capela centrală a Cimitirului Bellu ortodox, unde miercuri, 15 septembrie, ora 14:00, va avea loc înmormântarea (la parcela 23 Bis, alături de tatăl ei).


Potrivit Realitatea.net, Ileana Iordache-Streinu s-a născut și a copilărit la Găești la 25 iunie 1930 (dar a fost declarată la 1 iulie), unde tatăl său,  Vladimir Streinu, era profesor. 


A absolvit în 1953 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorului Gheorghe Timică, fiind angajată imediat ca actriță la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București. 


A interpretat roluri mari atât din dramaturgia națională, cât și din cea universală. A lucrat cu regizori precum Sică Alexandrescu, Alexandru Finți, Horea Popescu, Ion Cojar, Andrei Șerban ș.a. Şi-a început cariera în compania unor actori prestigioşi precum Aura Buzescu, Marietta Deculescu, Elvira Godeanu. 


A fost strănepoata marelui actor Nicolae Bălţăţeanu, se arată pe pagina de Facebook a TNB. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6052 secunde