A început războiul la ISJ Constanța. Șeful Petrică Miu pune tunurile pe adjunctul Alina Codreanu

3049
27
Când credeam că s-au liniștit lucrurile la Grupul Școlar "Virgil Madgearu", și la ISJ Constanța, după demiterea directorului Camelia Marcu, inspectorul școlar general Petrică Miu declară, din nou, război.


De această dată, șeful ISJ a pus tunurile pe adjuncta sa, Alina Codreanu, pe care o acuză că ar fi favorizat-o pe Camelia Marcu la concursul pentru directori de anul trecut. 


"Voi depune o sesizare la DNA pentru a se face verificări în ce privește corectitudinea concursului pentru directori la care a participat prof. Camelia Marcu, de la Grup Școlar «Virgil Madgearu». Este o diferență mare față de nota dată candidatei Marcu de către inspectorul școlar general adjunct Alina Codreanu și cea a celorlalți membri ai comisiei", a declarat Petrică Miu.


Mai mult decât atât, șeful ISJ Constanța spune că este dubioasă vizita pe care Alina Codreanu ar fi făcut-o pe data de 22 noiembrie 2016, chiar în perioada de contestații la concursul pentru directori. "Ce a căutat un membru al comisiei de concurs, inspector școlar general, la doamna Marcu tocmai când se depuneau contestațiile? Probabil că a fost să o convingă să depună contestație. Aceste lucruri se pot verifica numai de către organele de anchetă și le sesizez să vadă despre ce este vorba acolo", a precizat Petrică Miu.


"Eu nici nu am făcut parte din comisia de concurs!"


Contactată telefonic, inspectorul școlar general adjunct Alina Codreanu a respins toate acuzațiile șefului său. 


"Sunt uluită de aceste afirmații pentru că eu nici nu am fost în comisia de concurs. Nu am fost membru și nu am dat nicio notă. Am făcut parte din comisia de la proba scrisă și atât, dar nu am făcut eu evaluarea. Din comisia de la proba orală au făcut parte un inspector școlar, care nu sunt eu, doi reprezentanți ai Consiliului Local Constanța, desemnați de Consiliul Local Constanța și două cadre didactice de la Grup Școlar «Virgil Madgearu»", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general adjunct Alina Codreanu.


În ce privește vizita la liceu pentru a o convinge pe Camelia Marcu să depună contestație la concurs, Alina Codreanu precizează că, la momentul respectiv, candidata făcuse deja contestația la notă. 


"Doamna Marcu avea deja contestația depusă când am mers la liceu. Doar că o formulase foarte stufos, povestea anumite lucruri, reclama multe lucruri, inclusiv din timpul probei orale, care a durat două ore și jumătate în loc de 30 de minute, cât ar fi trebuit. Ministerul Educației impunea un anumit formular care trebuia completat pentru contestație și am vrut să mă asigur că știe de existența acestuia. În niciun caz să o conving eu să depună contestație. Totul se poate verifica", a mai spus inspectorul școlar general adjunct.


Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Uluitu
7 noiembrie 2017
Prea curata ,prea nevinovata Alina!!!

Ea nu a făcut nimic,doar a comandat,ce tupeistă!!! E nevoie de DNA

Marcu
7 noiembrie 2017
Se credea DUMNEZEU în ISJ Constanta

Se credea DUMNEZEUL profesorilor și nu numai,îsi bătea joc de profesori cu interpretarea legii,un jeg de om!Alina Alina te așteaptă puscăria

Prof
7 noiembrie 2017
Vai de noi!

Seful Petrica Miu este de o prostie rar intalnita. Ce e trist, e faptul ca niciun jurnalist nu a verigicat informatia daca este corecta. Sa reclami la DNA pe cine, mai boule? Un om care nu a facut parte dintt-o comisie? Miu a distrus tot!!!

Gabi
7 noiembrie 2017
Lipsa de respect!

Avem nevoie de inspectori corecti, care sa faca cinste invatamantului constantean! Oameni bine pregatiti, care sa indrume cadrele didactice! Codreanu si Nitu au uitat de unde au plecat! Atitudinea lor sfidatoare, iesirile nervoase, jignirile, ne arata adevarata fata.Oare asa se vor comporta si cand se vor intoarce la catedra, in mijlocul nostru?

Profesor
7 noiembrie 2017
Omul e varza

Problema este ca omul e varza . Habar nu are despre ce vorbeste. Se crede inca la Cobadin , director. Cretinul se face de tot rahatul . Iar cei din presa se discrediteaza publicand astfel de articole. Miulica , am o matusa ce tocmai a luat de 3 luni pensie ....avea decizie pt un grup scolar industrial....ups! Ce te faci fraiere! Oamenii sunt titulari ai sistemului. Ministerul isi schimba titulatura o data la doi ani. Cretinule ! Hai sa schimbam si diplomele de licenta si bacalaureat. Problena cu Alina , este ca nu vrea sa-si dea demisia, asa cum vrei mata , nu? Ne-am prins. Ce combinatii ai face mata....dar nu prea ai loc....of. Ghinion .

Parinte
7 noiembrie 2017
Frig la Liceul Lucian Blaga

Copiii nostri invata in frig. Raspunde cineva de sanatatea lor?

Janet
7 noiembrie 2017
Ai uitat

Ai uitat Miulica cand Popescu te tinea la ISJ si tu nu veneai la munca. In 2013 nu erai tu inspector de management? Cum ai ajutat directorii? De ce nu le-ai spus sa schimbe deciziile??? Acum arunci pisica. Mizerabil.

Mate
7 noiembrie 2017
E de bine..

Scoateti la iveala din ce in ce mai multe faradelegi din perioadele anterioare.. Tot inainte ! Il acuzati si mai mult pe binefacatorul sub-scolarizatilor cu diplome universitare. Cum adica sub-scolarizati ? Exact asa cum domnul propus ISG la o betie dupa alegeri a devenit conferentiar... Va chinuiti acum sa distrugeti cea mai buna echipa din istoria ISJC-ului ? De ce va chinuiti ? E atat de simplu... Luati la mana deciziile date din 2012 pana in august 2017. Verificati daca sunt respectate legile din Romania, nu alea din tripleta Constantei. Un exemplu : imi e greu sa aleg unul din tot ce exista....

Răspuns la: Ai uitat
Adăugat de : Janet, 7 noiembrie 2017
Ai uitat Miulica cand Popescu te tinea la ISJ si tu nu veneai la munca. In 2013 nu erai tu inspector de management? Cum ai ajutat directorii? De ce...
Bala
7 noiembrie 2017
Pt Mate

Tu vorbesti? Verifica deciziile de pe vremea cand era Miu MRU. Varza! Si in perioada 2012-2014 Miulica ce facea? Nu venea la munca. Nu il mai injura pe Popescu. Injura-l pe jegul asta care a distrus tot ce au facut bun altii. O nulitate. De 3 ori ISG si nu a facut nimic. Un jeg ordinar. Nu face nimic. A readus spaga. Cat costa un transfer la Bala?

Ptr.Bala
7 noiembrie 2017
Cine stie ce pupincurist esti

Cine stie ce pupincurist esti de sti tu asa de multe,probabil că îti pare rău că a venit Miu si îti zboară pilele din isj si uite asa pier toti incompetentii

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4075 secunde