A fost sunată adunarea! Elevii Școlii Militare de Maiștri au început școala

445
Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au prezentat, sâmbătă, pentru începerea unui nou an școlar. Cu ranița doldora de visuri și speranțe, unii cu optimism, alții cu înfrigurare, dar cei mai mulți cu entuziasm și determinare, cei 89 de elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au trecut, în week-end, pentru prima dată, pragul instituției.



Au fost întâmpinați la poarta unității de o primă figură autoritară, aceea a noului lor comandant de companie, căpitanul Marius Nazare. Alături de acesta, bobocii au făcut cunoștință și cu viitorii lor gradați pe batalion, adică elevii de anul II care vor ține seama, pe parcursul următoarelor luni, ca toate regulile să fie respectate și disciplina să fie mereu la ea acasă.



La sosire, noii elevi n-au avut parte de pod de flori, ci au fost întâmpinați cu soluție dezinfectantă și au trecut obligatoriu prin punctul de triaj epidemiologic, înainte de a-și continua traseul până la pavilionul dormitoarelor.

"În prima zi, bobocii au primit, pentru început, echipamentul sportiv în care vor desfășura primele lor activități de instrucție, urmând ca, în perioada următoare, să fie echipați și cu ținuta obișnuită de instrucție, cea pe care mulți dintre ei o asociază cu statutul de militar, la care au visat până în acest moment", explică reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari.



Prima zi la școală a însemnat pentru elevii de anul I și primul contact cu sectoarele, au învățat cum să-și ocupe locul în formație, iar medicul unității, Liliana Dumitru, le-a reamintit de ce sunt importante igiena personală foarte atentă și purtarea măștii în această perioadă în care ne confruntăm cu epidemia de Covid-19. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2072 secunde