A doua șansă la Bacalaureat. Începe sesiunea de toamnă a examenului național

408
A doua șansă la Bacalaureat. Începe sesiunea de toamnă a examenului național - adouasansabacalaureat-1598190153.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de liceu care au picat examenul de Bacalaureat sau cei care, din diferite motive, nu l-au susținut până acum primesc, săptămâna aceasta, a doua șansă pentru a obține diploma. Așadar, astăzi începe sesiunea a doua a Bacalaureatului 2020. Peste 47.000 de candidați s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune. Aproape jumătate din aceștia provin din promoțiile anterioare.

Anul acesta, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, Bacul de toamnă începe cu probele scrise, abia ulterior se va face echivalarea și recunoașterea competențelor de limba română, limbi străine și utilizare a calculatorului.

În județul Constanța, s-au înscris 1.584 de candidați. Dintre aceștia, 995 provin din promoția 2019 – 2020, iar 589 sunt din promoțiile anterioare. Aceștia vor susține probele în 15 centre de examen, 13 în municipiul Constanța și câte unu în Medgidia și Năvodari.

Astăzi, va avea loc prima probă scrisă, cea la limba și literatura română. Accesul în săli al candidaților este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. "Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, însemnări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare, cum ar fi stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc. În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni", subliniază purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Constanța, prof. Marinela Mrejeru.

Rezultate secretizate, și la a doua sesiune

Mâine, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere a profilului și specializării. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00.

"Cadrele didactice din comisiile de examen s-au pregătit pentru această sesiune de Bacalaureat urmărind respectarea tuturor prevederilor metodologice, precum și măsurile impuse de situația epidemiologică actuală. Ne dorim ca absolvenții să trateze cu responsabilitate acest examen astfel încât rezultatele finale să reflecte pregătirea anterioară și să completeze firesc parcursul educațional proiectat", declară prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5669 secunde