La Universitatea "Ovidius"

A apărut "Revista Română de Studii Eurasiatice"

Luni, 11 Martie 2013, 18:19
863
La Editura Ovidius University Press, a apărut, recent, în condiții grafice deosebite, "Revista Română de Studii Eurasiatice", Anul VIII, Nr. 1-2/2012. Publicație a Centrului de Studii Eurasiatice din cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice, "Revista Română de Studii Eurasiatice" (RRSE) este acreditată de CNCS și indexată în trei baze de date internaționale recunoscute (M.O. nr. 299/7 mai 2012): Ebsco (SUA), CEEOL (Germania) și Index Copernicus (Polonia, 5.09 IC Value pentru anul 2011). 

Unică în România prin profilul său, RRSE publică în urma unui exigent proces de selectare lucrări de înaltă ținută științifică privitoare la civilizația, cultura, interferențele spirituale și relațiile internaționale în spațiul eurasiatic, în istorie și în prezent. RRSE are ca principale direcții tematice procesul de instituționalizare politică a spațiului eurasiatic, cu toate dimensiunile sale; raporturile statelor și națiunilor din spațiul central și est european și a zonei circumpontice cu statele asiatice; structurile mentale și imaginea celuilalt în spațiul eurasiatic; căutarea rădăcinilor istorice ale fenomenelor și proceselor politice și economice actuale din spațiul eurasiatic. 

Anul VIII, Nr. 1-2/2012, al RRSE este editat în limba engleză și include, în cele 256 de pagini ale sale, 16 studii, dar și recenzii și alte materiale. Studiile sunt semnate de specialiști consacrați, dar și de tineri cercetători în domeniul istoriei, relațiilor internaționale și științelor politice de la prestigioase universități și instituții de cercetare din România, SUA, Franța, Belgia, Italia și India. Redactor-șef al revistei este conf. univ. dr. Daniel Flaut. 

Recunoașterea RRSE pe plan național și internațional pentru calitatea studiilor sale reprezintă încă o confirmare a faptului că la Universitatea "Ovidius" din Constanța cercetarea științifică se face la cel mai înalt nivel.

Pagina a fost generata in 0.2092 secunde