Eveniment excepțional la Teatrul "Oleg Danovski"

"8 tenori de ziua ta"

375

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 19, opt mari tenori ai României se întâlnesc pentru prima dată pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța, cu prilejul spectacolului extraordinar "8 tenori de ziua ta". 


Concertul reunește nume sonore ale tenorilor din București, Cluj, Timișoara și Constanța, care se întâlnesc pentru prima dată pe scena constănțeană. De Ziua Femeii, cei opt tenori își vor încânta audiența cu arii universale, vesele și canzonette, într-un program accesibil și de divertisment. 

Primul dintre ei este Răzvan Săraru, licențiat al Universității Naționale de Muzică, participant la cursuri de măiestrie organizate de Virginia Zeani, Grace Bumbry, Raina Kabaivanska, Tom Krause, George Crăsnaru și câștigător al Marelui Premiu la Concursurile "Ionel Perlea" și "Paul Constantinescu".

Cel de-al doilea, Alfredo Pascu, este prim solist al Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian" București, actor de film în "Callas forever", al lui Franco Zefirelli, și de teatru, în piesa "Master Class", regizată de Radu Gabrea. Alfredo Pascu este laureat al concursu-rilor "Hariclea Darclee" și "Traian Grozăvescu".

Marius Manea, solist al Operei Naționale din București, a cântat pe importante scene ale lumii, din Germania, Austria, Luxemburg, Norvegia, Italia, Japonia, Rusia, Singapore, etc., alături de mari artiști, precum Angela Gheorghiu, Renato Bruson, Ion Marin, Arnaud Bernard, Claus Peter Flor, Stefano Ranzani, Paula Olmi, Giordano Bellincampi, Hugo de Ana, ș.a.

Bogdan Sandu este licențiat al Facultății de Arte a Universității "Ovidius" Constanța - secția canto. A participat la master-class susținut de Emil Crăsnaru, de la Universitatea de Muzică din Dusseldorff - Germania.

Hector Lopez este un tenor din Mexic, stabilit de nouă ani în România, solist al Operei Naționale din București.

Cristian Mogoșan urmează cursurile Facultății de Artă Scenică, Specializarea Canto și participă la cursuri de măiestrie susținute de Wolfgang Brendel, Mariana Nicolesco, John Norris și Viorica Cortez. Este angajat al Operei Naționale Cluj și profesor asociat al Academiei de Muzică Gheorghe Dima.

Bogdan Zahariea, solist al Operei Naționale din Timișoara, este absolvent al Universității de arte "George Enescu" din Iași (2008, master, 2006, licență) și a urmat cursuri de master class cu Ludovic Spiess, Mariana Nicolesco și Corneliu Murgu.

Doru Iftene este tenor al Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța și absolvent al Facultății de Muzică George Enescu, Iași.

Dirijorul Cristian Sandu, de la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj, este, din 2004, dirijor permanent invitat la Opera Națională Română Cluj, instituție alături de care a realizat numeroase turnee în Franța, Elveția, Coreea de Sud, Italia. De asemenea, este cadru universitar în cadrul Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, catedrele Orchestră și Clasa de Operă.

Biletele puse în vânzare pentru acest spectacol pornesc de la 15 lei și ajung până la 50 de lei, în funcție de poziția locului în sala de spectacol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Seară camerală la Teatrul "Danovski"
Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : La Oleg Danovski "Răpirea din serai"
Pagina a fost generata in 0.3406 secunde