50 de profesori învață noi metode de educație

256
50 de profesori învață  noi metode  de educație - 50deprofesori-1441995586.jpg

Articole de la același autor

La începutul acestei luni, ONG Mare Nostrum a organizat trei cursuri dedicate cadrelor didactice, cu accent pe conservarea biodiversității și în ideea promovării metodelor moderne de educație pentru mediu.

Acestea s-au desfășurat în cadrul proiectului "Natura din jurul nostru" - program comun de educație ecologică non-formală derulat în regiunile Dobrich, Bulgaria și Constanța, România.

Scopul cursului este de a spori cunoștințele legate de bogăția naturală a Dobrogei și obținerea de competențe pentru aplicarea abordărilor moderne ale educației de mediu de către cadrele didactice în regiune.

La curs au participat 50 de profesori din unitățile de învățământ partenere, interesate de aplicarea noilor metode de educație. Dintre acestea, au fost selectate cele care pot fi desfășurate cu precădere în spații deschise, în natură. Iar aici putem aminti: Icebreakers, Teatru labirint, Treasure Hunt, Expoziția vie, deja cunoscutul Flash mob, Photo-voice, Harta tactilă sau Drumul unei picături de apă și altele.

Metodologiile au fost susținute de exemple concrete însoțite de imagini, dar și de clipuri video, cu procedura de aplicabilitate, metode interactive de lucru, în funcție de categoria de vârstă a școlarilor etc.

De asemenea, participanții au avut ocazia să lucreze împreună pentru a stabili un plan de acțiune ce se va concretiza într-un nou curs, la începutul lunii octombrie, dedicat, de această dată, elevilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Aprilie 2015
Stire din Social : Campanie de igienizare a Constanței
Pagina a fost generata in 1.0118 secunde