23 ianuarie - Ziua Scrisului de Mână

300
23 ianuarie - Ziua Scrisului de Mână - 27229802721603133241067157834697-1642924811.jpg
A fost inventată în 1977, când educatorii au început să simtă că arta scrierii de mână se pierde ca abilitate. Asociația producătorilor de instrumente de scris (WIMA) a decis să facă ceva în acest sens și astfel a apărut Ziua Scrisului de Mână.

Practica scrisului de mână este importantă acum mai mult ca niciodată, mai ales într-o lume în care este atât de rar folosită ca formă de comunicare. Într-o generație de computere și electronice, este important să nu uităm de importanța scrisului de mână și cât de mult ne-am baza pe această formă de comunicare dacă tehnologia nu ar mai funcționa.

Această zi ne încurajează să punem pixul pe hârtie și să ne cântărim abilitățile.

Potrivit Hanover Research, a scrie de mână timp de doar 15 minute pe zi poate ajuta la dezvoltarea cognitivă, la dezvoltarea abilităților motorii de scriere și înțelegere.

O sărbătoare al cărei scop este acela de a ne aminti de frumuseţea şi unicitatea caligrafiei, tot mai ameninţată în era gadget-urilor.

Istoria fascinantă a scrisului de mână se întinde pe durata a mii de ani, timp în care au fost consemnate în scris cele mai importante evenimente, iar oamenii au corespondat prin scrisori, înlocuite acum de mailuri şi dialoguri pe chat.

Grafologii susţin că felul în care aşternem literele şi cifrele pe o coală ne trădează caracterul.

La rândul lor, medicii spun că scrisul de mână ne poate relaxa şi chiar poate trata unele afecţiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0983 secunde