20 de ani de performanță. Facultatea de Psihologie și Științele Educației, la ceas aniversar

1307

Articole de la același autor

Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța marchează, anul acesta, două decenii de la constituire, 20 de ani care înseamnă nu doar o vârstă, dar mai ales o reputație profesională bine cunoscută în întreaga țară. 


Sute de studenți și numeroase cadre didactice s-au strâns, zilele trecute, în Aula B a universității, nu doar pentru a participa la deschiderea începutul noului an universitar 2019-2020, dar și pentru a marca cei 20 de ani, timp în care facultatea s-a dezvoltat continuu. 


Spre exemplu, numai anul acesta, aici sunt școlarizați peste 850 de studenți și masteranzi la cele patru programe de licență, Psihologie, Psihopedagogie specială, Pedagogia învățământului primar și preșcolar și Asistență socială și la cele trei programe de master, Psihodiagnoza personalității, Management educațional, Terapii și compensare a tulburărilor de comunicare. Acestora li se adaugă alți peste 1.200 de cursanți în cadrul Programului de formare psihopedagogică pentru cariera didactică. 
"Facultatea noastră dezvoltă studenților sentimentul apartenenței la comunitatea academică, dar în același timp orientează absolvenții către exercitarea profesiilor didactice sau ale celor de psiholog sau asistent social, atât în instituțiile publice din sistemul de învățământ, sistemul de sănătate și protecție socială, cât și inițiativele lor antreprenoriale în cadrul organizațiilor nonguvernamentale sau cabinetelor individuale", ne-a declarat, cu această ocazie, decanul interimar al facultății, prof. univ. dr. Rodica Gabriela Enache. 


Multe performanțe și numeroși studenți 
La rândul său, prodecanul facultății, prof. univ. dr. Daniela Căprioară, a subliniat că cei mai buni indicatori de calitate a activității de educație și de cercetare desfășurate sunt, pe de-o parte, performanțele profesionale ale absolvenților, iar pe de altă parte, numărul mare de candidați la concursul de admitere la facultate. 


"Faptul că în ultimii ani funcționăm cu cifrele de școlarizare acoperite la aproape toate programele de licență și de masterat ne dă încredere și ne motivează. Pentru următorii ani, pe care ni-i dorim cât mai numeroși și plini de realizări, ne propunem să ne deschidem tot mai mult către comunitate, să venim cu proiecte și soluții pentru problemele din domeniul socio-educațional, care, din păcate, nu sunt nici puține și nici ușoare. Sunt provocări serioase, dar avem încredere în noi, în studenții și în masteranzii noștri, iar atuurile noastre sunt forța și elanul specifice tinereții", a completat cadrul didactic. 
Unii profesori sunt veniți în sânul colectivului mai recent, alții sunt aici chiar de la înființare. 


Conf. univ. dr. Larisa Casangiu a ajuns la Universitatea "Ovidius" în anul 1999. Pentru ea, cei 20 de ani înseamnă tinerețe, experiență, dar și expertiză, pentru că, între timp, au devenit cu toții experți în științele educației. 


"Totodată, cei 20 de ani înseamnă să ne vedem și din perspectiva de părinți, pentru că doar așa ne dăm seama că au trecut atât de mulți ani. În același timp, înseamnă o conștientizare a evoluției pe care a făcut-o facultatea și pe care am făcut-o fiecare în parte, dar și speranță, bucurie, momente de bilanț, înseamnă să ne autoimpunem să creăm ceva mai frumos decât ce am găsit când am venit aici", a adăugat profesorul. 


Lect. univ. dr. Claudia Sălceanu este venită în facultate de 13 ani. "Din perspectiva cadrului didactic, tot acest timp înseamnă evoluția unei instituții care a pornit exact ca o plantă, a ajuns să se dezvolte, să devină formator de profesioniști", a precizat cadrul didactic. 
De asemenea, pentru lect. univ. dr. Miruna Moroianu, cele două decenii reprezintă o consolidare a tot ceea ce presupune această facultate. 
Pentru lect. univ. dr. Claudia Popa, care predă de 19 aici, întreg colectivul este minunat, toți profesorii fiind interesați ca studenții să învețe și să plece din facultate cu un bagaj important de cunoștințe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.55 secunde