18 elevi ai Liceului Internațional de Informatică din Constanța, calificați la olimpiade naționale

Joi, 05 Aprilie 2018, 18:02
1126
Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică au demonstrat încă o dată cât de bine pregătiți sunt la materii precum matematică, informatică, chimie și altele, cucerind astfel, în număr mare, cele mai înalte locuri din olimpiadele județene din Constanța și mult râvnitele calificări la naționale.

La matematică, elevii de la Liceul Internațional de Informatică au dominat clasamentul județean, obținând primele locuri și cele mai multe premii, nouă calificări la națională și trei note perfecte de 28 de puncte. Ei sunt Alexandru Gîrban (punctaj maxim), Vlad Vergelea și Răzvan Pușcașu, la clasa a IX-a, Edis Memiș (punctaj maxim), elev de clasa a X-a, olimpic internațional și multipremiat la matematică și informatică în fiecare an, Andrei Sorina, clasa a XI-a, Andrei Bîra (punctaj maxim), Radu Zevri, Tiberiu Corcescu și Ana Maria Milcu, toți în clasa a XII-a.

Elevii sunt pregătiți de prof. Cristina Văcărescu și prof. Mihai Bogdan.

De asemenea, Liceul Internațional de Informatică din Constanța se mândrește anul acesta cu cinci elevi calificați la Olimpiada Națională de Informatică: Daniel Boni, clasa a IX-a, care s-a calificat și la Concursul Național de Matematică "Adolf Haimovici", Horia Niță, clasa a X-a, Daniel Ababei, clasa a XI-a, Arif Ozturk și Andreas Casapu, clasa a XII-a, amândoi veterani ai olimpiadelor de informatică și programare încă de pe băncile școlilor generale. Elevii au fost pregătiți de prof. Eden Memet.

În plus, anul acesta, instituția are și un specialist în domeniul chimiei, Mihai Clim, clasa a XI-a, un veteran al olimpiadelor naționale de matematică și care a acceptat de curând provocarea chimiei, calificându-se la națională. Elevul a fost pregătit de prof. Victoria Stan.

De asemenea, talentul, munca și efortul depus de elevii Liceului Internațional de Informatică la limba spaniolă și limba turcă au fost încununate prin rezultatele obținute. Pregătită de prof. Elena Dorobanțu, Șermin Izet, elevă în clasa a XII-a, a obținut calificarea la națională, iar Roxana Cozma, clasa a IX-a, Alexia Olaru, clasa a X-a, și Robert Olaru, clasa a XI-a, pregătiți de prof. Nurullah Uysal și Habil Yener, au obținut cele mai mari punctaje la limba turcă - limbă modernă, și vor concura la Olimpiada Națională de Limba Turcă.

Pagina a fost generata in 0.1965 secunde