131 de ani de la moartea "Luceafărului" poeziei românești

160
131 de ani  de la moartea

Articole de la același autor

Au trecut 131 de ani de la moartea marelui nostru poet național Mihai Eminescu. Specialiștii Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" din Constanța l-au comemorat, ieri, cu mare drag, pe cel care a fost "Luceafărul" poeziei românești, a cărui operă a rămas neegalată, de-a lungul timpului. Considerat cel mai mare poet al literaturii naționale, o personalitate culturală de geniu, care a influențat generații întregi de scriitori, Eminescu a fost membru activ al Societății literare "Junimea" și a lucrat ca redactor la ziarul "Timpul". De asemenea, el a fost ales post-mortem (1948) membru al Academiei Române.

Una dintre cele mai cunoscute poezii este "Luceafărul", publicată de Eminescu în 1883, la Viena, apoi și în revista "Convorbiri literare". Totodată, poezia este inclusă și în volumul apărut în 1884, intitulat "Poesii", ediție princeps îngrijită de Titu Maiorescu, volum deținut și de Biblioteca Județeană Constanța.

Publicația vorbește despre Eminescu, tânărul hoinar și adolescentul boem, cum l-au înregistrat legendele, care a fost în realitate o mare conștiință organizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4109 secunde