Trei zile de sărbătoare pentru Colegiul "Mircea"

120 de ani de excelență și generații de aur

273
120 de ani de excelență și generații de aur - treiziledesarbatoare-1464280269.jpg

Articole de la același autor

Pentru Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", acest week-end va rămâne în cronicile instituției ca unul foarte important, întrucât se aniversează 120 de ani de la înființarea sa, în 1896. 


Pentru serbarea jubileului, va fi organizată, timp de trei zile, o suită de manifestări cultural-artistice și sportive, prilej de reîntâlnire a pro-fesorilor și absolvenților din diverse perioade. 


Ele debutează astăzi, de la ora 10, cu Conferința Matematicienilor Mirciști, urmată de Sesiunea de comunicări științifice ale elevilor, de la ora 12.30, prilej cu care va fi lansată și cartea "Cronica anilor școlari 2010 - 2013", coordonată de prof. Mirela Ghinea și prof. dr. Vasile Nicoară. 


Tot astăzi, în cancelaria prestigiosului colegiu constănțean, va avea loc semnarea protocolului de colaborare cu instituțiile omonime din Râmnicu Vâlcea și Chișinău, eveniment intitulat sugestiv "Trilaterala Mircistă".


Sâmbătă, de la ora 9, este pro-gramată o nouă ediție a tradiționalului Concurs Național de Matematică "N.N. Mihăileanu", iar duminică, 29 mai, de la ora 10, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", vor avea loc spectacolul jubiliar și premierea olimpicilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4606 secunde