100 de muzee din țară își vor deschide porțile, sâmbătă noaptea, în "Noaptea Muzeelor"

393
100 de muzee din țară își vor deschide porțile, sâmbătă noaptea, în
Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RMNR) organizează, sâmbătă, 'Noaptea Muzeelor', eveniment la care participă aproximativ 100 de muzee și organizații din țară. În București sunt 28 de instituții culturale care își vor deschide porțile pe timpul nopții pentru toți cei pasionați de tehnică, aviație sau artă, informeaza Agerpres. 'Noaptea Muzeelor' este, în acest an, la cea de-a opta ediție.

'În București avem deschise 28 de locații pentru vizitatori. Sunt mai multe muzee, dar și organizații culturale care se apropie de domeniul muzeal, cum ar fi o clădire de patrimoniu care găzduiește o organizație. Există și expoziții, cu o anumită tematică, pe care noi le considerăm importante și le-am inclus în circuitul de vizitare', a declarat pentru AGERPRES Angelica Iacob, coordonator 'Noaptea Muzeelor'.

'Muzeele cele mai vizitate anul trecut, care au avut aproximativ 20.000 de vizitatori, sunt cele care au tradiție în a sărbători acest eveniment cum ar fi Muzeul 'George Enescu', Muzeul de Istorie, Muzeul Național de Artă a României sau Muzeul Labirint, o colaborare interesantă între Muzeul Antipa și Muzeul Țăranului Român', a precizat Angelica Iacob.

Muzeul Tehnic 'Dimitrie Leonida' revine, în acest an, în atenția vizitatorilor după o pauză de doi ani, în schimb Muzeul Militar Național este închis publicului la ediția din acest an.

"Pentru evenimentul din 19 mai, Muzeul Tehnic își așteaptă vizitatorii cu motoarele la turație maximă și la propriu și la figurat. Evenimentul 'Știința o ia razna la miezul nopții' dorește să arate că muzeul este o școală pentru toți. Oricine poate vedea mecanismele care ilustrează legile mecanicii, electricității sau magnetismului. Alături de machete vor fi puse, în stare de funcționare, obiecte originale cum ar fi dinamul 'Edison' acționat de mașina cu aburi Brule care alimenta cu energie electrică Teatrul Național din București. Instalația a fost pusă în funcțiune de un asistent al marelui inventator Edison", a declarat Cristina Untea, reprezentantul Muzeului Tehnic 'Dimitrie Leonida'.

Citește mai departe despre Noaptea Muzeelor

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : "Iar câștigătorii sunt..."
Pagina a fost generata in 2.9521 secunde