10 milioane de teste vor ajunge în școli la începutul săptămânii viitoare

297
10 milioane de teste vor ajunge în școli la începutul săptămânii viitoare - 1declaratii-1642874254.jpg
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

„Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămână a semestrului al II-lea).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitară a școlilor și grădinițelor”.

Într-o intervenție de vineri, 21 ianuarie, la B1Tv a mai declarat că „procesul de achiziţie a fost deblocat. Dincolo de cele 10,5 milioane teste care vor fi distribuite în acest weekend, am primit asigurări că aprovizionarea se va face în mod constant în funcție de nevoile identificate în fiecare judeţ, în fiecare şcoală. (…) S-a dat curs solicitării Ministerului Educației ca aceste teste să fie ambalate individual sau maximum 2 teste per set. Chiar dacă sunt ambalate la seturi de două, ele vor fi distribuite aceluiaşi copil”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4864 secunde