Peninsula, reabilitată pe bucățele. Accesul autovehiculelor, interzis pe mai multe străzi

Marţi, 12 Mai 2015, 20:35
1857
După mai bine de trei ani de șantier, disconfort, stres și mult praf, municipalitatea a încheiat, în sfârșit, reabilitarea peninsulei. Toată zona a căpătat o nouă față, au fost refăcute străduțele, a fost schimbat mobilierul urban și au fost montați stâlpi de iluminat în ton cu arhitectura. 


Lucrările au fost realizate cu bani europeni și investiția finală a depășit 37 de milioane de lei. Pornind de la ideea dezvoltării și promovării turismului, ținând cont că zona este o atracție pentru foarte mulți turiști, a fost reabilitată toată infrastructura publică din centrul istoric. 


"Proiectul «Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța» a presupus realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulația pietonală, realizarea unui profil cu elemente geo-metrice care să se încadreze în peisajul epocal al zonei, mobilarea zonei cu mobilier urban în stilul arhitectonic Art Nouveau, dar și crearea unei noi rețele de canalizare pluvială și unei noi rețele de iluminat public", a explicat Carmina Popescu, consilier în cadrul proiectului. 


Se va găsi o soluție finală pentru circulația mașinilor 
În total, au fost refăcute 21 de străzi, printre care Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis, strada Traian, strada Arhiepiscopiei și bulevardul Regina Elisabeta. 


"Reabilitarea a constat în amenajarea zonei pietonale ocazional carosabilă cu beton asfaltic, în cazul bulevardului Regina Elisabeta, strada Mircea cel Bătrân (parțial), strada Remus Opreanu - parțial, iar zonele pietonale realizate la nivel sau denivelat au fost amenajate cu pavaj din piatră naturală, dispus pe o structură din beton de ciment", a precizat Veaveghiul Borali, consilierul tehnic din cadrul proiectului. 


Potrivit acesteia, traficul în toată zona istorică va fi predominant pietonal, însă se va putea circula cu autovehiculele pe mai multe porțiuni, pentru a se asigura și accesul riveranilor în zonă, dar și a utilajelor de intervenție. 


"Încă mai circulă unele utilaje, pentru că se mai fac unele intervenții și finisaje, dar acest aspect se va rezolva. Ulterior, se va găsi o soluție finală și pentru circulația autovehiculelor pe străzile proaspăt reabilitate, pentru că trebuie să respectate regulile de tonaj. Se va asi-gura accesul mașinilor de intervenție, dar pe multe porțiuni nu va fi decât trafic pietonal", a completat Veaveghiul Borali. 


În ce privește reabilitarea celorlalte străzi neincluse în actualul proiect, se pare că acestea vor intra în lucrări într-un alt program ce urmează să fie evaluat. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2262 secunde