Cum va arăta faleza din Eforie Nord după ce va fi modernizată

2184
6
Primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul "Promenada Turistică Eforie Nord", iar în scurt timp, vor începe lucrările de execuție.

"Am așteptat atât de mult semnarea acestui proiect, încât ajunsesem să cred că el nu va mai avea loc niciodată. Este greu să te duci să te lupți, să mergi să bați pe la toate ușile din ministere, iar acolo să te lovești de oameni care nu au interesul să te ajute în finalizarea proiectelor", a spus edilul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, vizibil deranjat că a trebuit să aștepte doi ani pentru a semna documentele de începere a execuției.

El a explicat că, potrivit acestui proiect, aleea de promenadă dintre hotelurile Acapulco și Belona va fi refăcută.

"Lucrările au ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observație și supralărgirea promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci și mobilier urban. De asemenea, se va realiza un sistem de supraveghere video și înlocuirea sistemului de iluminat ornamental. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 2,3 milioane euro, adică 100 de miliarde lei vechi, iar contribuția Primăriei Eforie este de numai două miliarde lei vechi, restul finanțării fiind asigurată din fonduri europene nerambur-sabile", a declarat primarul Ovidiu Brăiloiu.

Edilul a adăugat că durata totală de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de execuție, de 12 luni.

Obiectivul general al proiectului îl repre-zintă promovarea și valorificarea patrimo-niului cultural și arhitectonic din Eforie Nord în vederea stimulării creșterii economice locale și regionale și creării de noi locuri de muncă în contextul protejării mediului înconjurător și asigurării dezvoltării durabile.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă amenajarea aleii de promenadă, din zona cuprinsă între hotelurile Acapulco și Belona și Aleea Belona.

Aleea de promenada are, în prezent, un aspect inestetic și neîngrijit, este îngustă și sunt zone unde lipsește parapetul de protecție sau este înclinat către plajă, grinzile de sprijin ale acestuia fiind fundate necorespunzător. Având în vedere înălțimea la care se află aleea, existența parapetului este obligatorie. O dată cu această construcție s-a luat în calcul și proiectarea unei alei de promenadă confortabile, pe care să se circule în siguranță, cu un aspect plăcut. În timp au fost făcute intervenții punctuale și nesistematice, fără a se ține cont de un echilibru arhitectonic, de o folosire unitară și estetică a materialelor de construcție.

Astfel, în stațiunea Eforie Nord, mai exact în zona situată între Hotel Acapulco și Complex Belona, se vor efectua lucrări de consolidare și de modernizare a falezei Mării Negre, afectată de diferite fenomene de instabilitate.

Pe de altă parte, pentru că era necesară extinderea aleii spre partea de rambleu și datorită faptului că în zona de palier sunt construcții existente, s-a optat pentru o extindere în consolă. Totodată, s-a constatat că sistemul de iluminat actual este necorespunzător din punct de vedere tehnic conform noilor norme europene, preluate și de normativele în vigoare. Ca urmare a acestui fapt, sistemul de iluminat se va înlocui în întregime. 

Comentează știrea

chris
5 decembrie 2013
banii noi si cei vechi

Ci-ti ani va trebuie sa ajunge-ti la concluziua ca nu mai sint banii vechi pe piara iar intro discutie nu este necesara comparatia dintre banii de acum 15/ 20 de ani sau acum 75 de ani si banii dinpresent.

Borat
6 decembrie 2013
Hmmmm?!

Pai numai tu nu poti sa semnezi si sa faci proiecte, numai la tine usile sunt inchise si toti te refuza dar la Techirghiol, Agigea sau Cumpana de ce este altfel, ei mereu au proiecte si apar cu noi investtii. Totul este sa vrei si sa mincesti, Apropo vezi ca au inceput sarbatorile iar In Eforie nu este nici macar un pom impodobit oare este refuzul unora...... ???!!!!!

eforie sud
6 decembrie 2013
faleza

am inteles ai un interes acolo dar la eforie sud cand te ocupi de promenada?

un cetetean
6 decembrie 2013
In vara care a trecut s-a micsorat intr-un mod absolut inadmisibil solarul maritim de la Eforie Nord. Aceasta micsorare a fost facuta de citiva indivizi alcoolici si trintori

In vara care a trecut, Apele Romane au trimis citiva muncitori la solarul maritim pentru a pune garduri de stuf. Initiativa a fost buna. Din pacate lucrarea a fost facuta de boschetari alcoolici si trintori. Gardul dinspre Eforie Nord trebuia pus in continuarea gardului de beton care desparte solarul de hotel, dar acesti boschetari alcoolici si trintori l-au pus cu citiva metri mai in interiorul solarului in cel mai imbecil mod posibil, micsorind astfel suprafata solarului ! In latura dinspre Eforie Sud, solarul maritim a fost intotdeauna pina la aproximativ 3 metri de dig. Cum au procedat acesti boschetari? Au luat ca punct de pornire al gardului un gard al unei constructii facute in mod abuziv. Din acel punct au facut gardul pina spre cazemata. In acest fel, niste alcoolici taietori de frunza la ciini au micsorat ENORM suprafata solarului !!! Acesti adoratori ai lui Bachus au procedat asa ptr. ca le-a fost mult mai usor ; in plus, starea de ebrietate nu le permitea sa faca eforturi prea mari. Solarul maritim are o mare importanta pemtru sanatate si reprezinta un element important pentru Eforie. Acest solar este acolo de zeci si zeci de ani si nimeni nu a avut impertinenta sa-l ciunteasca. Este ABSOLUT INADMISIBIL ceea ce s-a facut acolo !!! Primarul Ovidiu Brailoiu, daca doreste in mod real sa se ocupe de zona dintre Eforie Nord si Sud, ar trebui sa se ocupe si de scoaterea actualilor stilpi de lemn care delimiteaza solarul si remontarea lor corecta. Aceasta ar fi o lucrare buna, simpla si corecta, iar o lucrare foarte bune poate sa fie si ieftina, nu inseamna in mod obligatoriu sa fie scumpa. Asteptam.

primo
9 decembrie 2013
solar ef. nord

Pe zona fostului si probabil actualului solar ??! se vad din masina mergand pe sos. Cta-Mangalia, acele ruine, ziduri, garduri ??! Ceva extrem de rusinos. Chiar nu le vede nimeni ??? Sunteti ORBI, dragi gospodari ai Eforiei ???

Cetatean eforian
11 martie 2014
nepasare?

Oare Brailoiu nu vede aceste comentarii?Ignora problemele orasului cu dezinvoltura.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.774 secunde