Vinetele. Cum se gătesc corect

546
Vinetele. Cum se gătesc corect - sitevinete-1402675155.jpg
l Coaja vinetelor e comestibilă, dar s-ar putea să fie prea amară. Pulpa, în schimb absoarbe foarte mult ulei. Astfel, dacă gătești vinetele în ulei, e bine să le acoperi cu făină, ou bătut sau pesmet, ca să previi absorbția uleiului într-o cantitate prea mare, iar după ce le scoți din tigaie, pune-le pe un șervețel absorbant.

l Odata ce ai tăiat o vânătă, pulpa e expusă la aer și se poate închide la culoare. Pentru a preveni asta, o poți scufunda în apă sărată sau poți turna peste ea puțin suc de lămâie.

l Nu e bine să folosești recipiente din aluminiu când gătești vinete, pentru că se vor decolora.

l Vinetele trebuie adăugate în mâncăruri cu zece minute înainte de a opri focul, pentru a evita supragătirea.

l Unii bucătari aleg să pună sare pe vinete cu o oră înainte de a le găti, pentru a i se scurge apa și a se îndepărta gustul amar. Totuși, dacă gătești vinete mari, e bine să știi că gustul amar va dispărea odată cu cojirea vinetei.

l Dacă pui vinete întregi la cuptor, e bine să le înțepi în câteva locuri, pentru a nu se sparge în timpul gătirii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce nu ar trebui să mâncăm cereale
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Câți ani trăiește un peruș
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce ne ia  cu amețeală
Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Din secretele tălpilor fine
Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.1728 secunde