Medicul de gardă

Vaccinurile, un risc pentru sănătatea copilului?

309
Vaccinurile, un risc pentru sănătatea copilului? - 23martiemedicul2-1332519001.jpg
"Din cauza a tot felul de zvonuri despre vacci-nuri, îmi este și frică să merg mai departe cu vaccinarea copilului. Sincer, am auzit de la alți părinți că poate face autism de la vaccin. Sunt bulversată, m-ar putea ajuta medicul de gardă cu niște informații clare, ca să știu ce am de făcut?" (Georgeta Lanuri).

v v v

Medicul primar pediatru Anca Sima, din cadrul Clinicii Homeomed, vă înțelege temerile, stimată doamnă Lanuri. Specialista și-a amintit că un mare scandal legat de vaccinările recomandate pentru copiii mici a pornit de la un studiu apărut în urmă cu circa zece ani, care menționa existența unor legături între anumite substanțe din componența vaccinurilor și dezvoltarea autismului de către copilul vaccinat. Temerile au fost însă risipite de faptul că studiile ulterioare, efectuate pe durata unui deceniu, nu au reușit să dovedească această legătură. Specialista știe din experiență că majoritatea părinților își bazează reticențele față de un vaccin sau altul pe baza unor informații obținute de la alți părinți sau din diverse alte surse neautorizate. Alții se tem că vaccinurile ar fi toxice din cauza mercurului pe care l-ar conține, fără să știe că acest element chimic a fost eliminat de ani buni din procesul de producție al vaccinurilor.

Soluție optimă de protejare

Dr. Anca Sima ne-a mai spus că toate studiile efectuate pe tema vaccinurilor au ajuns la concluzia că acestea sunt cea mai bună soluție de protejare împotriva bolilor infecțioase, numărul de reacții negative la vaccinare fiind semnificativ mai mic față de complicațiile grave care pot apărea în lipsa imunizării prin vaccin: "Le recomand tuturor celor care au rezerve asupra vaccinurilor să ceară lămuriri pediatrului și să nu dea crezare surselor neautorizate. Un lucru e cert: s-a stabilit că nevaccinarea poate duce la transmiterea unor boli grave la categorii de persoane ce nu pot fi vaccinate, iar bebelușii, femeile însărcinate sau cei cu probleme imunitare, devin tot mai expuși în acest context".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Martie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici
Pagina a fost generata in 0.3365 secunde