Medicul de gardă

Urinează noaptea, mai mult decât ziua

769
1
Urinează noaptea, mai mult decât ziua - 8febmedicul3-1328727140.jpg
"Somnul meu este teribil de agitat și din cauză că mă trezesc tot mai des pentru a urina. Aș dori să știu ce trebuie să fac pentru
a-mi rezolva această problemă, care îmi creează un disconfort major? (Maria T., 56 ani).

Persoanele trecute de vârsta de 55 de ani au, de regulă, o capacitate de epurare mai scăzută a rinichilor, ceea ce face ca aceștia să funcționeze și noaptea în același ritm ca și ziua. Potrivit explicațiilor dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, o urinare, două, pe noapte sunt considerate totuși normale după această vârstă. E bine să se știe că
acest fenomen apare atât la femei, cât și la bărbați, deci este eronat să se pună situația pe seama prostatei sau a adenomului de pros-tată. De asemenea, în situațiile în care urinarea nocturnă este foarte frecventă, este posibil ca vezica să nu se golească bine la urinare, ceea ce face să scadă capacitatea funcțională a acesteia.

Excesul de lichide, o altă cauză
Urinarea exagerată din timpul nopții se poate datora și consumului unei cantități excesive de lichide în cursul serii și chiar înainte de culcare. De asemenea, se pot afla în această situație și cei cărora li se umflă picioarele, tendința de dezumflare a acestora manifestându-se noaptea, apa excesivă fiind eliminată în urină. În astfel de cazuri, de vină sunt bolile cardiovasculare.
În concluzie, numai un medic urolog poate stabili un diagnostic de certitudine cu ajutorul unor investigații, întrucât patologia implicată este diversă și necesită examinări interdisciplinare și investigații amănunțite.

Comentează știrea

admirator
9 februarie 2012
sa inceapa

prin a-si verifica tensiunea!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3332 secunde