Trucuri pentru reușita conservelor de iarnă
Ne aflăm în plin sezon de pregătire a conservelor de iarnă. Specialiștii ne vin în ajutor cu câteva sfaturi pentru obținerea unor conserve reușite:
• Legumele care urmează să fie conservate trebuie să fie perfect sănătoase, foarte bine spălate și curățate.
• Apa în care au fiert legumele este bogată în substanțe hrănitoare, fiind ideală pentru umplerea borcanelor.
• Din cauza sării iodate, a oțetului prea închis la culoare sau a condimentelor în exces murăturile prind o culoare urâtă. Pentru a evita asta, trebuie folosite ustensile din lemn la amestecarea legumelor, condimentelor și a saramurii.
• Ardeii kapia copți, ca și peștele se pot conserva în ulei, dar ca să reziste trebuie ținute în locuri întunecoase și reci.
• Înmuierea murăturilor poate fi evitată dacă se folosește sare grunjoasă, fără iod.