Trucuri pentru reușita conservelor de iarnă

1382
Trucuri pentru reușita conservelor de iarnă - 25septtrucuriconserve-1316971508.jpg

Ne aflăm în plin sezon de pregătire a conservelor de iarnă. Specialiștii ne vin în ajutor cu câteva sfaturi pentru obținerea unor conserve reușite:
• Legumele care urmează să fie conservate trebuie să fie perfect sănătoase, foarte bine spălate și curățate.
• Apa în care au fiert legumele este bogată în substanțe hrănitoare, fiind ideală pentru umplerea borcanelor.
• Din cauza sării iodate, a oțetului prea închis la culoare sau a condimentelor în exces murăturile prind o culoare urâtă. Pentru a evita asta, trebuie folosite ustensile din lemn la amestecarea legumelor, condimentelor și a saramurii.
• Ardeii kapia copți, ca și peștele se pot conserva în ulei, dar ca să reziste trebuie ținute în locuri întunecoase și reci.
• Înmuierea murăturilor poate fi evitată dacă se folosește sare grunjoasă, fără iod.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru economisirea timpului
Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Cetățenești : Meniu pentru masa de Sfânta Maria
Joi, 24 Februarie 2011
Stire din Social : Se întoarce iarna, la Constanța
Pagina a fost generata in 2.0472 secunde