Trucuri pentru întreținerea mașinii, iarna

379
Trucuri pentru întreținerea mașinii, iarna - 16decsitetrucuriintretinere2-1387212102.jpg
Lichidul pentru spălarea parbrizului. Deseori, vedem în hipermarketuri lichid de parbriz cu preț scăzut și care, potrivit etichetei, rezistă până la -30 de grade Celsius, în timp ce lângă el este unul la preț dublu, dar care promite același lucru. Specialiștii atrag atenția că, de cele mai multe ori, s-a dovedit că un lichid ieftin nu este întotdeauna cea mai economică soluție, deoarece există un risc foarte mare ca acesta să înghețe pe conducte și să blocheze duzele de la sistemul de spălare a parbrizului. În cazul în care acest lucru se întâmplă, există șansa ca pompa sistemului să se strice. Astfel, ceea ce pare o economie se poate transforma într-o cheltuială semnificativă. Dacă acesta îngheață la un drum lung, poate pune serios în pericol siguranța în trafic, deoarece parbrizul nu se mai poate curăța. Este astfel recomandată achiziția unui lichid de parbriz de calitate.

Nici cu antigelul nu e de glumit! Este bine să verificați și dumneavoastră nivelul lichidului de răcire din vasul de expansiune, chiar dacă întreținerea normală a mașinii în service include și verificarea antigelului. Dacă ați completat cu apă, într-o situație de urgență, e cazul să verificați densitatea antigelului din motorul dumneavoastră. Va trebui să aveți grijă să faceți acest lucru cu motorul rece. Verificați periodic temperatura motorului. În situația în care observați că este scăzută și, cu cât mergeți mai repede, temperatura scade, termostatul este defect, deci va trebui să mergeți la service. Nu turnați niciodată antigel sau apă rece în circuitul de răcire al motorului fierbinte! Acest lucru poate distruge motorul instantaneu.

Anvelopele, altă problemă. Echiparea automobilului cu anvelope de iarnă în sezonul rece este probabil cea mai importantă regulă. După aceasta, indiferent de călătoria programată, automobilul ar trebui să aibă întotdeauna rezervorul plin sau cel puțin trei sferturi. Mai mult, iarna șoferii trebuie să fie foarte atenți și de unde și cu ce alimentează. Spre exemplu există două tipuri de motorină, unul mai ieftin, și un altul mai scump, cu cifră cetanică (cifra echivalentă cifrei octanice pentru benzină) mai mare și care conține mai mulți aditivi și rezistă la o temperatură mai joasă. Pentru motoarele pe benzină există posibilitatea ca în afară de sortimentul standard cu cifră octanică 95, mai sunt cele de 99 plus sau 100 care ajută la o încălzire mai rapidă a motorului. Este de asemenea de recomandat ca mașinile să fie alimentate de la stații de încredere, cu un număr mai mare de clienți și nu de la cele frecventate mai rar - există riscul ca benzina să fie îndoită cu apă, iar motorina să fie de o calitate mai slabă, ambele cazuri fiind foarte periculoase pe timp de iarnă. Un alt element foarte important este să se verifice nivelul antigelului din lichidul de răcire al motorului.

Ștergătoarele sunt alte elemente foarte importante iarna, atunci când la drum sunt utilizate des pentru a curăța parbrizul. Cu cât acestea sunt mai vechi sau mai slab-calitative, cu atât acestea vor curăța mai puțin parbrizul, afectând siguranța în trafic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Luni, 16 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Luni, 16 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.4535 secunde