X
X
Mai multe ştiri online:

"Știm că patronul ne dă o pâine bună, dar așa nu mai merge!

Ştire online publicată Joi, 31 Iulie 2014. Autor: Florica ZDRU
S-ar părea că obiceiul multor angajatori de a-și obliga angajații să muncească până când... cad lați, sub pretextul că sunt plătiți pentru orele suplimentare, funcționează și din cauză că salariații închid ochii, de teamă să nu fie dați afară.

Cu toate că știu foarte bine că dacă sunt reclamați de către angajați și se constată, apoi, că oamenii au avut dreptate, angajatorii riscă amenzi uriașe, în funcție de fapta care li se impută, unii angajatori se pretează la tertipuri care să le dea impresia oamenilor că, în realitate, ei sunt favorizați, nicidecum obligați să muncească peste programul normal de lucru. Iar una dintre metodele folosite pentru stimularea angajaților de a munci peste program este plata orelor suplimentare, dar și a unor prime în contul fidelității față de interesele firmei. Cu toate că, inițial, oamenii se bucură că au posibilitatea să-și rotunjească veniturile, la un moment dat, ajung la surmenaj și preferă să câștige mai puțin, numai să se poată achita, la sosirea acasă, și de obligațiile familiale, deloc puține, mai ales dacă este vorba de femei: "Șeful nostru e om de treabă, nu ne jignește, iar dacă ne cere să stăm peste program, o face pe un ton blând. Zice că e interesul nostru să ducem mai mulți bani la copii, că trăim vremuri grele… Nu putem să ne plângem, patronul ne dă o pâine bună, dar așa nu mai merge. Stă omul peste program, dar când poate! La firmă la noi problema e că s-a tăiat din schemă, am rămas angajați mai puțini, chipurile, ca să câștigăm mai mult. Și pentru că nici ore suplimentare nu putem să facem prea multe, sunt restricții prin lege, ne mai dau prime. Sunt buni banii, dar fără sănătate, ce mai facem cu ei? Avem familii, avem copii de îngrijit, alții au părinți bătrâni în grijă, nu te poate uita Dumnezeu la birou pentru că așa spune șeful! Eu am vrut să reclamăm situația la ITM, dar bărbații ne scot pe noi, femeile, la înaintare, ei nu vor să semneze. Dar aș face o anonimă la București, măcar să se mai agite apele, poate o lasă mai moale!"- ni s-a plâns o cititoare. Femeia nu știe cum să procedeze, împreună cu colegele ei, pentru a-și convinge șefii că programul de lucru de opt ore ar trebui să fie regula, și nu excepția, admițând, totuși, să presteze ore suplimentare când sunt situații deosebite și dacă pot.

Plângere la ITM

Dacă lucrurile stau așa cum au fost prezentate mai sus, Manuela Marcu, expert în probleme de muncă apreciază că angajatorul respectiv face un abuz în privința programului zilnic de lucru, de opt ore. De regulă, consideră că astfel de lucruri ar trebui reglate pe cale amiabilă, prin discuții deschise între angajații în cauză și angajator. Dacă însă practica de a obliga angajații să muncească peste program, în ciuda refuzului acestora, devine un obicei, ar trebui sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă. În niciun caz însă o sesizare sub umbrela anonimatului nu va avea sorți de izbândă! Și asta din cauză că reglementările obligă ca o petiție să fie semnată pentru a putea fi, apoi, analizată, căci și verificările impun respectarea unei proceduri legale.

Pe de altă parte, deși ar fi de recomandat ca prima instituție sesizată să fie Inspectoratul Teritorial de Muncă, specialista precizează că este dreptul oricărui angajat nemulțumit să adreseze o sesizare forurilor superioare, respectiv Inspecției Muncii București sau chiar Ministerului Muncii. De precizat că pe adresa Inspecției Muncii se poate face și o petiție online, la adresa de mail petitii@ inspectiamuncii.ro , prin fax la nr. (021) 302 70 64 sau prin poștă, la adresa Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, București, 021451. Indiferent care este instituția sesizată, petiția trebuie să fie semnată măcar de un reprezentant al anga-jaților nemulțumiți.

Important! Potrivit Codului Muncii, programul normal de lucru este de maximum 40 de ore pe săptămână. În realitate însă, mulți angajați lucrează în ture prelungite, chiar și fără să li se compen-seze corect orele suplimentare. Pe de altă parte, legea prevede că salariatul trebuie să fie de acord să efectueze ore suplimentare, cu două excepții: în caz de forță majoră, și aici intră fenomenele naturale extreme și când trebuie efectuate urgent lucrări pentru prevenirea unor accidente sau pentru înlăturarea consecințelor unui accident. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din Cetățenești

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3216 secunde