Țigările, cumpărate cu autorizație?

326
2
Țigările, cumpărate cu autorizație? - tigaricugetliberro16422300-1364852334.jpg
În timp ce Guvernul României a anunțat majorarea accizei la țigarete de la începutul acestei luni, iar Comisia Europeană intenționează să interzică unele țigări, un profesor de la Universitatea din Sydney, Australia, face o propunere radicală, potrivit căreia fumătorii să nu-și poată cumpăra țigări decât cu autorizație. Numele profesorului care crede cu tărie că fumătorii ar trebui să plătească pentru o autorizație de fumat este Simon Chapman, după cum citează, Daily Mail. Argumentul acestuia a pornit de la constatarea că un consum prelungit de tutun provoacă moartea în cazul a aproximativ jumătate dintre fumători, statisticile arătând că până la sfârșitul acestui secol, numărul oa-menilor care vor sfârși din cauza bolilor cauzate de tutun va ajunge la un miliard. În plus, nicio altă activitate nu provoacă atât de multe morți anual, motivează Chapman.

Trebuie acționat drastic!

Nevenindu-i să creadă că un profesor a avut curajul să facă o propunere atât de radicală, cititoarea noastră, Maria Muscalu, coroborând această informație cu anunțul Guvernului nostru privind majorarea accizei la țigări, dar și cu intenția UE de a interzice unele țigări, consideră că este un moment care ar trebui exploatat la maximum: Probabil că guvernanții au luat măsura asta ca să mai aducă bani la buget, un fel de taxă pe viciu. Eu aș vrea să cred că se mai gândesc și la sănătatea oamenilor, pentru că tratarea fumătorilor de toate bolile cauzate de tutun aduce atingere tot bugetului și nouă, tuturor cotizanților. Toți se plâng că nu sunt bani pentru sistemul medical, s-a introdus coplata… Cea mai bună soluție mi se pare ca și la noi, țigările să se cumpere cu autorizație, iar bolnavii cronici de plămâni, bănuiesc că există într-o bază de date, să nu mai poată cumpăra nicio țigară. De ce să suport eu, din asigurarea de sănătate, viciile unora, iar mie să mi se facă niște simple analize pe bani, pe motiv că banii se duc la cazurile grave?".

Comentează știrea

Radu
2 aprilie 2013
Romania e fruncea

In Romania se moare de boli provocate de stresul puternic corespunzator tarilor foarte sarace,de alimentatia precara si plina de aditivi,care se importa cu mare veselie, de mizerie si altele. O fi si fumatul o problema dar restul problemelor sunt cu adevarat presante,vizibile cu ochiul liber.Si daca nu te imbolnavesti,risti sa fii atacat pe stada si nu prea are nici cine sa-ti ia apararea.

KALACHAKRA TANTRA
2 aprilie 2013
Asa este

Ma face sa cred ca cititoarea nostra, Maria Muscalu , abia s-a intors dintr-un pelerinaj in Tibet.Nu bea ,nu fumeaza,nu mananca sarat,practica yoga,nu are vicii.Pun pariu ca cititoarea noastra are o pisicuta in casa,15 pisicute pe scara mea,25 de caini in fata blocului si 35 de caini la interesectia strazii Victoria Social-Democratiei cu bulevardu Uniunii Social Liberale.De ce sa suport eu,din asigurarea de sanatate, placerile ei, iar mie ca fumator sa mi se faca niste simple analize pe bani pe motiv ca banii se duc la adapostul de caini ? Asa nu stiti sa puneti problema ?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Aprilie 2013
Stire din Economie : Veste proastă pentru fumători
Pagina a fost generata in 0.4354 secunde