Medicul de gardă

Sinuzita face urât la frig

682
Sinuzita face  urât la frig - 30ianmedicul2-1327934204.jpg
"Copilul care are un înce-put de sinuzită trebuie musai să stea în casă pe gerul ăsta? E o boală cu probleme mari? Îl supără mai mult în zona obrazului". (Diana Vanea).

v v v

Ce este, de fapt, sinu-zita? Potrivit medicului specialist pediatru Chirața Blacioti, din cadrul Clinicii Homeomed, sinuzita acută este inflamația acută a mucoasei sinusului. Aceasta poate interesa un singur sinus, mai multe sinusuri, toate sinusurile de pe o parte sau de ambele părți. Simptomele principale acuzate de bolnav sunt cefaleea, secreția nazală mucopurulentă, înfundarea nasului, pierderea mirosului, febră, amețeli, inapetență.

Locul dureros variază în funcție de sinusul inflamat (în obraz, în si-nuzita maxilară; în arcada sprâncenoasă, în sinuzita frontală; în unghiul intern al orbitei, în creștetul capului, înapoia ochilor și în ceafă). "O radiografie a sinusurilor va arăta clar opacifierea acestora din cauza secrețiilor purulente care le-au invadat" – ne-a mai spus medicul.

Forme de tratament

Stimată doamnă Vanea, într-ade-văr, repaosul în casă este consi-derat ca primul pas al tratamentului, cu atât mai mult pe o vreme atât de geroasă. Apoi, se pot aplica instilații nazale cu Rinofug, Mentorin, ser fiziologic efedrinat doi la sută de trei - patru ori pe zi, inhalații cu alcool mentolat patru la sută sau "Inhalant" (o tabletă la un litru de apă fierbinte), repetate de trei-patru ori pe zi. La nevoie se recurge la administrarea de antibiotice (de preferat cele cu spectru larg: tetraciclina, aureomicina). Atenție, însă, tratamentul, indiferent dacă e vorba de picături sau de altceva, trebuie neapărat prescris de către medic, nicidecum luat după ureche.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce este candidoza  bucală?
Vineri, 27 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Și copiii suferă de colită?
Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : De ce ni se îngălbenesc dinții
Pagina a fost generata in 1.6262 secunde