Medicul de gardă

Semne care arată că un copil este anemic

583
Semne care arată  că un copil este anemic - copil-1352415697.jpg

Articole de la același autor

"Mi se pare ceva contra naturii să auzi de la un doctor că un copil care crește repede este anemic! Eu știu că anemie are un copil palid, slăbit, fără forță, nu unul care crește văzând cu ochii. Nu-mi dau seama ce-a vrut să spună și nici n-am putut să insist, pentru că așteptau prea mulți copii la consul-tație. Poate mă ajutați dumneavoastră cu câteva informații. Vă mulțumesc din inimă, Laura Atudoriței".


v v v

Într-adevăr, majoritatea părinților care-și văd copilul palid, sleit de puteri, sunt convinși că este vorba despre anemie, ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. În realitate, chiar dacă prezintă aceste semne, asta nu înseamnă, automat, că micuțul suferă de anemie. Pentru a nu vă impacienta fără motiv, doamnă Atudoriței, este bine să știți că anemia se poate declanșa, de exemplu, dacă micuțul a suferit o lovitură puternică, urmată de pierderi de sânge. Cât privește situația la care ați făcut dumneavoastră referire, într-adevăr, anemia poate să apară în perioada când copilul crește foarte repede, dar numai dacă acesta suferă de hemofilie, adică o dereglare în sânge ereditară.

Părerea specialistului

Având în vedere că astfel de situații trebuie gestionate în cunoștință de cauză și cu mare grijă, pediatrul atrage atenția că medicul este cel care trebuie să pună diagnosticul. Pe de altă parte, dacă părinții au dubii în legătură cu starea de sănătate a copilului, la orice semn, inclusiv cel de paloare accentuată sau oboseală, pentru a se lămuri despre ce e vorba, trebuie să ceară părerea specialistului, întrucât nimeni nu va avea de câștigat dacă situația se agravează, dimpotrivă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Bronșiolita, extrem de contagioasă
Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Stire din Diverse : Vișinele combat anemia
Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Stire din Sănătate : Cireșele, recomandate copiilor anemici
Pagina a fost generata in 0.4469 secunde