Secrete mici, efecte mari în bucătăria ta

213
Vi s-a întâmplat să cumpărați mai multe alimente decât necesarul familiei, printre care și legume de sezon, și nu știți ce să faceți pentru a rezista cât mai mult timp, fără să se strice? În astfel de situații, de ajutor vă pot fi o serie de trucuri folosite de-a lungul anilor, care și-au dovedit eficiența în timp: 

l Legumele rămân proaspete pentru mai mult timp dacă le învelești într-un ziar înainte de a le pune în frigider. Nu ține legumele în pungi de plastic pentru că se vor strica mai repede l Cartofii se strică mai repede dacă sunt ținuți lângă ceapă.

l Cartofii se strică mai repede dacă sunt ținuți lângă ceapă.

l Laptele nu se strică, chiar dacă nu este pus în frigider, dacă atunci când fierbe adaugi în el o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.

l Pentru a păstra lamele robotului de bucătărie ascuțite și în stare bună, se râșnește în el, din când în când, puțină sare.

l Când s-au fiert pastele, melcișorii sau tăițeii, se scurge apa fiartă și se toarnă peste ele apă rece, ca să nu se lipească bucățile între ele.

l Ca să nu-ți mai lăcrimeze ochii de la ceapă, tai-o în două bucăți și

ține-le în apă timp de 15 minute înainte de a le tăia.

l Pentru a curăța mai ușor cuptorul, prepară o pastă din apă și bicarbonat de sodiu, pe care o întinzi în locurile mu8rdare. Apoi pornește cuptorul pentru o jumătate de oră. Petele uscate de mâncare vor ieși mult mai ușor.

l Pentru a coace mai ușor cartofii, ține-i în apă sărată timp de 15 minute înainte de a-i băga la cuptor.

l Înainte să fierbi orezul, adaugă în apă câteva picături de suc de lămâie, pentru că astfel va ieși mai alb și mai aspectuos.

l Înainte de a face popcorn, ține grăunțele în congelator și prepară-le când sunt încă înghețate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru a găti corect
Joi, 11 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice… de casă
Joi, 11 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Ce drepturi  au șomerii
Pagina a fost generata in 2.1393 secunde