Secrete culinare
l Pentru ca țelina servită la masă să aibă culoarea albă, se va ține două-trei ore în apă cu oțet înainte de preparare.
l Fierberea legumelor în aburi înmoaie celuloza acestora mai bine, iar pierderile în vitamina C sunt mai mici.
l Legumele își păstrează mai mult din valoarea nutritivă dacă se fierb în apă clocotită, sărată.
l Pentru a-și păstra culoarea verde, fasolea păstăi și mazărea verde se fierb în vase cu capac, adăugându-se în apă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.
l Fierberea legumelor în aburi înmoaie celuloza acestora mai bine, iar pierderile în vitamina C sunt mai mici.
l Legumele își păstrează mai mult din valoarea nutritivă dacă se fierb în apă clocotită, sărată.
l Pentru a-și păstra culoarea verde, fasolea păstăi și mazărea verde se fierb în vase cu capac, adăugându-se în apă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 26 Septembrie 2011
Sâmbătă, 13 August 2011
Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Vineri, 05 Iunie 2009
Sâmbătă, 30 Mai 2009
Vineri, 25 Februarie 2011