Rețeta zilei
Roșii murate
1372
Ingrediente: 2 kg roșii, o rădăcină de țelină, 2 ardei iuți, 2 căpățâni usturoi, o legătură de mărar verde, 2- 3 frunze de dafin, sare (o lingură la un litru).
Mod de preparare: Se aleg roșii mai mici și mai tari, se spală și se introduc într-un borcan potrivit, intercalate cu căței de usturoi tăiați în două, cu ardeii iuți, cu rădăcina de țelină tăiată bucăți și frunzele de dafin. Peste toate se așează mărarul. Separat, se fierb într-un vas trei-patru litri de apă. Se lasă apa să se răcească până la 30 de grade, se dizolvă sarea în apă prin amestecare și se umple vasul cu roșii. Apoi se închide bine capacul. Vara, murăturile vor fi gata în 10 - 12 zile, iar în zilele reci, durează cam o lună.
Mod de preparare: Se aleg roșii mai mici și mai tari, se spală și se introduc într-un borcan potrivit, intercalate cu căței de usturoi tăiați în două, cu ardeii iuți, cu rădăcina de țelină tăiată bucăți și frunzele de dafin. Peste toate se așează mărarul. Separat, se fierb într-un vas trei-patru litri de apă. Se lasă apa să se răcească până la 30 de grade, se dizolvă sarea în apă prin amestecare și se umple vasul cu roșii. Apoi se închide bine capacul. Vara, murăturile vor fi gata în 10 - 12 zile, iar în zilele reci, durează cam o lună.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 24 August 2011
Miercuri, 24 August 2011
Marţi, 23 August 2011
Luni, 22 August 2011
Luni, 22 August 2011
Sâmbătă, 20 August 2011
Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Marţi, 12 Iulie 2011
Sâmbătă, 27 August 2011