Rețeta zilei

Roșii murate

1372
Roșii murate - 6septreteta-1315323613.jpg
Ingrediente: 2 kg roșii, o rădăcină de țelină, 2 ardei iuți, 2 căpățâni usturoi, o legătură de mărar verde, 2- 3 frunze de dafin, sare (o lingură la un litru).

Mod de preparare: Se aleg roșii mai mici și mai tari, se spală și se introduc într-un borcan potrivit, intercalate cu căței de usturoi tăiați în două, cu ardeii iuți, cu rădăcina de țelină tăiată bucăți și frunzele de dafin. Peste toate se așează mărarul. Separat, se fierb într-un vas trei-patru litri de apă. Se lasă apa să se răcească până la 30 de grade, se dizolvă sarea în apă prin amestecare și se umple vasul cu roșii. Apoi se închide bine capacul. Vara, murăturile vor fi gata în 10 - 12 zile, iar în zilele reci, durează cam o lună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 August 2011
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru murături gustoase (2)
Miercuri, 24 August 2011
Stire din Cetățenești : Tiramisu cu zmeură
Marţi, 23 August 2011
Stire din Cetățenești : Pate de ficat preparat în casă
Luni, 22 August 2011
Stire din Cetățenești : Compot de prune
Luni, 22 August 2011
Stire din Cetățenești : Din secretele vinetelor
Sâmbătă, 20 August 2011
Stire din Cetățenești : Ketchup de casă
Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu rapid de weekend
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Diverse : Prăjitură cu piersici
Pagina a fost generata in 0.2046 secunde