Rețete pentru masa de Crăciun

1832
Rețete pentru masa de Crăciun - 16decsiteretetecraciun-1387212080.jpg
Aperitive festive. Scobitori cu struguri și brânzeturi. Ingrediente: 10 boabe de struguri, 10 cuburi de brânză. Preparare Combinația între struguri și brânză este una de succes, lucru știut deja. Poți pregăti câteva bețigașe pentru aperitiv cu struguri și brânză pentru platourile cu aperitive. Aspectul vizual va fi deosebit, iar gustarea e binevenită printre paharele de vin. Rulouri de prune uscate și șuncă. Ingrediente: 10 felii de șuncă foarte subțiri, 20 prune uscate, 20 scobitori. Mod de preparare: Tot ce ai de făcut este să tai feliile de șuncă în două (pe lățime), să învelești pruna în felia de șuncă, să o fixezi cu o scobitoare și să o prăjești trei minute într-o tigaie încinsă pe toate părțile până se rumenește.

File de pește cu tzatziki. Ingrediente: 4 fileuri mici de pește (de exemplu chefal). Pentru sosul tzatziki: un iaurt mic, 2 castraveți mici, o jumătate de legătură de mărar, un cățel de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, un ardei iute roșu, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper. Pentru garnitură: o lingură de unt, 2 căni fasole verde congelată, 2 căței de usturoi pisați, sare, piper. Preparare: Pune bucățile de pește într-un grill din teflon. Se taie mărunt castraveții și se amestecă cu iaurtul, usturoiul pisat, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper și o parte din mărarul tocat mărunt. Pentru garnitură încălzește o tigaie, pune untul la topit și adaugă fasolea verde, usturoiul pisat, sarea și piperul. Lasă fasolea maxim 10 minute amestecând constant. Așază bucățile de pește în farfurie, toarnă peste ele sos tzatziki. Lângă pește se pune fasolea verde și se presară mărar proaspăt și rondele de ardei iute roșu.

Prăjitura stele albe cu bezea și migdale. Ingrediente pentru circa 60 de bucăți: 3 albușuri, 200 g zahăr, 400 g migdale măcinate, o linguriță și jumătate cu scorțișoară, 4 picături esență de migdale. Mod de preparare: Se bate albușul cu zahărul până începe să strălucească și să se ridice țepi. Se păstrează din această compoziție trei linguri pentru décor, desigur, la frigider. În restul de bezea se încorporează 350 de grame de migdale, scorțișoară și esență de migdale. Se dă la rece aluatul pentru circa trei ore. Cuptorul se încinge la 150 grade C. Se tapetează cu hârtie de copt două tăvi. Se presară restul de migdale pe o foaie de hârtie de copt și se întinde deasupra o foaie de aluat groasă de un centimetru. Se decupează din ea steluțe, cu ajutorul unei forme speciale. Înainte de a tăia următoarea steluță, se înmoaie forma în apă și se scurge puțin. Steluțele se așază în tăvi și se lasă la congelator circa 15 minute. Se ung în final cu glazura, apoi se introduce la cuptor. Sunt gata în circa un sfert de oră. Sunt foarte decorative și ideale pentru masa de Crăciun. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Luni, 16 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Luni, 16 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.7452 secunde