Rețete culinare ieftine

361

Pâine prăjită cu usturoi
O gustare în sine sau o pâine potrivită pentru a sta lângă bucate mai alese, pâinea prăjită a făcut senzație și în cele mai modeste cătune din România, rumenită pe plită, frecată cu un cățel de usturoi, stropită cu ulei de floarea soarelui și presărată cu un praf de sare. Ingrediente: o baghetă (sau altă pâine), 3 căței de usturoi, 2 linguri pătrunjel, 6 linguri ulei de măsline, sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 190 de grade Celsius. Tăiați bagheta în trei bucăți. Tăiați bucățile de baghetă, în două, pe lungime, curățați usturoiul, apoi tocați fin sau pasați într-un blender usturoiul cu uleiul, pătrunjelul și puțină sare.Ungeți feliile de pâine, cu ajutorul unei linguri sau pensule, cu uleiul aromat. Introduceți pâinea la cuptor pentru cinci minute. În multe restaurante italiene din New York bagheta este ruptă în două, unsă de jur împrejur cu uleiul aromat, învelită în folie de aluminiu (pentru a favoriza impregnarea în profunzime) și introdusă pentru cinci minute la cuptor. În ultima parte a procesului, folia este îndepărtată pentru a permite rumenirea baghetei. Pâinea trebuie să fie moale în interior și crocantă la exterior. Se consumă imediat, ca atare, sau alături de paste.


Paste aglio, olio și peperoncini
Usturoi, ulei și ardei iute, în traducere, este cel mai simplu tip de paste, deseori considerat un simbol al bucătăriei rustice italiene. Acest fel frust, primar, ca mai toate felurile simple, este apreciat mai ales de către cunoscători. Ingredientele folosite sunt toate cât se poate de naturale   (‘÷– paste, usturoi, ulei de măsline i pătrunjel.Ingrediente: 250 g spaghetti, 4 căței usturoi, 4-5 linguri ulei de măsline, un ardei iute rou sau o linguriță rasă de fulgi de chili, o lingură pătrunjel verde tocat, sare și piper proaspăt măcinat. Preparare: Fierbei pastele al dente. Cât timp fierb pastele, încălzii uleiul într-o tigaie și adăugați cățeii de usturoi tăiați în sferturi, pe lungime, sau rondele și ardeiul iute. Sotați ușor usturoiul, fără să-și schimbe culoarea, deoarece va da un gust amar pastelor dacă se prăjește în exces. În uleiul aromat se adaugă pastele fierte, scurse de apă. Amestecați-le bine și serviți. Pastele cu usturoi și ardei iute se servesc simple sau pudrate cu piper proaspăt măcinat și pătrunjel tocat.


Clătite cu mere
O rețetă simplă pentru un desert rapid, variantă la minut a plăcintei cu mere. Excelentă pentru orice perioadă a anului. Ingrediente: 8 clătite, 1,5 kilograme de mere, 2 linguri de unt, 4-8 linguri de zahăr (în funcție de dulceața merelor și de gusturi), 2 linguri zeamă de lămâie, o linguriță scorțișoară dată pe răzătoare. Preparare: Adăugați în aluatul clasic de clătite două linguri de zahăr pudră, esență de vanilie și de rom, pentru o foaie de clătită aromată. Curățați merele și îndepărtați-le cotorul. Treceți merele prin răzătoarea mare. Stropiți merele imediat cu zeamă de lămâie și amestecați bine. Zeama de lămâie va preveni oxidarea (înnegrirea) merelor. Topiți untul într-o tigaie. Adăugați merele și rumeniți-le bine, la foc mic, amestecând din când în când până merele se înmoaie și zeama se evaporă. Adăugați zahăr după gust, amestecați și adăugați scorțișoara. Lăsați amestecul de măr să se răcească. Umpleți clătitele cu amestecul de măr (două clătite per porție). Clătitele cu mere se servesc ca atare, pudrate cu zahăr sau cu frișcă bătută.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3309 secunde