Remedii naturiste simple împotriva căderii părului

459
4
Medicii spun că fiecare om pierde, în mod normal, între 40 și 100 de fire de păr pe zi. Când însă părul ne cade mai mult de atât, ar trebui să luăm măsuri! Pe lângă îngrijirea propriu-zisă, există și alte leacuri care te pot ajuta să obții rezultate atât în privința creșterii părului, cât și în regenerarea și îndesirea lui! Pe lângă factorii genetici (alopecia androgenetică) și cei din mediul înconjurător, și unele obiceiuri legate de modul de îngrijire a părului pot duce la căderea lui, atrag atenția specialiștii. Obiceiul de a ține părul în coadă mult prea strâns, cu bentițe sau în coadă împletită poate duce la pierderea unui număr mai mare de fire de păr. Înainte de a apela la tot felul de produse profesioniste, încearcă remediile bunicii care au dat rezultate de-a lungul timpului. În plus, nu conțin parabeni sau alte substanțe toxice, care, în timp, pot accelaera pierderea părului Tratament prelungit cu balsam de nuc. Un "produs" din cămara bunicii care hrănete pielea capului i împiedică pierderea părului este balsamul de nuc. Îl poți prepara din 50 de grame de mlădițe sau muguri de nuc, la care adaugi 150 de grame de untură de porc. Mărunțești mlădițele și le fierbi în untură timp de 45 de minute. Ulterior lași amestecul la răcit într-un vas de ceramică. În fiecare seară masează pielea capului cu acest balsam. Însă tratamentul nu va da roade dacă este urmat doar 2-3 zile, încearcă o perioadă mai lungă de timp. Loțiune de clătire cu năsturel. Și tratamentul cu planta numită năsturel este indicat în cazul căderii părului. În plus, această loțiune este recomandată și pentru părul fragil, redându-i vigoarea. Prepară loțiunea dintr-un pumn de plantă, o lingură oțet de fructe și jumătate de litru de apă. Toacă planta, după care o pui într-un vas. Amestecă oțetul cu apă și adaugă peste plantă. Lasă la macerat peste noapte, iar a doua zi strecoară loțiunea. Peste părul spălat în prealabil torni amestecul obținut, după care clătești bine. Alte leacuri: a) amestecul din miere și ou (gălbenuș): masează părul și scalpul și lasă să acționeze aproximativ o jumătate de oră, după care clătești bine părul. Poți repeta procedeul de două ori pe săptămână b) amestecul din ulei de măsline, miere și scorțișoară pudră: masează bine scalpul și lasă să acționeze timp de 15 minute, după care clătești și aplici amponul. Poți repeta procedeul de trei ori pe săptămână c) amestecul din ulei de ricin și ulei de migdale (în cantități egale): aplică soluția pe scalp, după care clătești părul. Poți aplica o dată pe săptămână.

Comentează știrea

Damian
10 octombrie 2013
Stoparea caderii parului

Si eu am avut probleme cu caderea parului in urma cu vreo 2 ani. Am incercat la inceput tot felul de leacuri, dar fara rezultate. Rezultate bune am avut cu un supliment natural numit Follixin. Produsul ala chiar m-a ajutat si mi-a mai oprit din caderea parului.

Sergiu
27 ianuarie 2014
Caderea parului

Intrati pe acest profil si ve-ti spune adio 100% caderii parului, eu am reusit, altii au reusit si de ce nu si dvs. https://www.facebook.com/provillus.provillus.7

Sorana
16 februarie 2016
Pierderea parului

Ca sa stopezi caderea parului trebuie sa iti schimbi in primul rand alimentatia, pe urma te uiti ce sampoane, pilule sa iei.

Damian
4 august 2016
Se poate opri caderea

Oare chiar se poate opri caderea parului? Eu pana acum am tot incercat diverse metode ca sa mai opresc din caderea parului si nu prea mi-a iesit. Pastile n-am luat pana acum si cred ca o sa incerc si prin metoda astapt ca e frustrant sa iti cada parul.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cum scăpăm de păduchi?
Vineri, 06 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Mini-ghid pentru îngrijirea părului
Pagina a fost generata in 2.0125 secunde