Ponturi pentru curățenia de primăvară

Joi, 25 Aprilie 2013
118
l Regula de aur a curățeniei: dereticați dinăuntru în afară și de sus în jos, dinspre camerele mai puțin accesibile înspre ușa de la intrare.

l Pregătiți artileria grea: mătura și fărașul, aspiratorul, mopul și găleata, cârpele pentru praf și cele pentru ferestre (preferabil din bumbac) și detergenții potriviți pentru fiecare suprafață.

l Goliți dulapurile și lăzile paturilor, scoateți afară toate hainele și păturile, scuturați-le și lăsați-le la aerisit circa două ore.

l Ștergeți dulapurile pe interior cu o cârpă umezită, de sus în jos și lăsați ușile deschise, să se usuce. 

lCărțile sunt adevărate colectoare de praf, de aceea este de preferat să le țineți în biblioteci prevăzute cu uși de sticlă. Scoateți cărțile, scuturați-le de praf și ștergeți biblioteca pe interior.

l Începeți curățenia camerei prin ștergerea tavanului cu ajutorul unei mături înfășurate într-o cârpă umedă. Însistați pe la colțuri, unde își pot face culcuș păianjenii și Aspergillus, o ciupercă periculoasă ce produce de la rinite alergice până la astm bronșic.

l Ștergeți de praf lustrele, iar dacă aveți aplice, dați-le jos și ștergeți-le pe dinăuntru. Dacă pereții sunt dați cu vopsea lavabilă, ștergeți-i cu o cârpă înmuiată în apă și detergent universal, insistând în jurul întrerupătoarelor.

l Cumpără ghivece cu flori de primăvară, cu bulbi de zambile sau narcise

l Te-ai plictisit de felul cum e plasată mobila în casa ta? Mut-o altfel, iar aerul de curat și nou îți va invada locuința.

l Schimbă fețele de pernă și lenjeria de pat și nu uita fețele de masă. Cu cât sunt mai vaporoase și mai transparente, cu atât este mai bine 

l Ca să aduci o notă de prospețime, ține minte că spațiul din fața casei are nevoie de atenție, asta dacă locuiești la curte. Așa că vopsește din nou, în alb, toată veranda 

l Curățenia de primăvară include și spălarea ușii de la intrare și a ferestrelor, iar un strop de vopsea, acolo unde se cere, ar fi binevenit. 

l Odată cu venirea primăverii, fă-ți curățenie temeinic și în dulapurile cu haine, și în cele cu încălțăminte 

l Curăță pe tălpi încălțămintea și dă-o cu ceară sau cremă, pentru a-i păstra elasticitatea 

l Dacă ai doar un set de perdele, nu te zgârci și ia-ți unele de vară, iar pe cele de iarnă pune-le la păstrare 

l Perdelele de vară sunt mai diafane și te protejează mai bine de lumina solară.


Articole din aceeaşi secţiune

Vineri, 26 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cum îți dai seama că ai gastrită
Pagina a fost generata in 2.0149 secunde