Veterinarul pe recepție

Părul de pisică este periculos pentru om?

823
Părul de pisică este periculos pentru om? - paruldepisica-1396180953.jpg

Articole de la același autor

O familie în care există un nou-născut trebuie să renunțe la pisică? Este sau nu periculos părul de pisică pentru om, în general? - sunt dilemele cititoarei noastre Claudia Vera, care a crescut alături de pisică, dar nu-și amintește să fi avut vreodată probleme din cauza ei.
v v v
Indiferent de miturile care circulă pe seama pericolului pe care îl prezintă părul de pisică mai ales pentru un copil atât de mic, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu consideră că lucrurile trebuie clarificate. Așadar, părul unei pisici va constitui un pericol pentru om dacă animalul nu este perfect sănătos. Cu atât mai mult va avea de suferit sănătatea unui copil, dacă stăpânii felinei uită s-o vaccineze și s-o ducă la veterinar, pentru a Ii se confirma dacă este sau nu sănă-toasă. Dacă însă medicul veterinar confirmă că pisica este sănătoasă, micuțul nu se va afla în pericol în preajma acesteia.
Măsuri de precauție. Totuși, într-o casă în care există o pisică, mai ales dacă aceasta face parte dintr-o rasă care lasă mult păr prin jur, nu este exclus ca părul să se lipească de mânuțele bebelușului. Pentru o bună curățenie, se recomandă să se aspire chiar și de mai multe ori pe zi în casă. Apoi, oricât de sănătoasă ar fi pisicuța, n-ar trebui să fie prezentă în camera bebelușului, mai ales când doarme, pentru că nu numai părul este pericolul, ci și posibilitatea de a-l zgâria, așa, ca din joacă. De asemenea, toți ai casei ar trebui să evite contactul animalului cu alimentele sau cu locul de servit masa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.1019 secunde