Dezastrul de la Badea Cârțan:

Odinioară, etalon al Constanței! Acum, o cloacă! (GALERIE FOTO)

5296
18

Articole de la același autor

Paragină, mizerie cât cuprinde, mirosuri pestilențiale, toate "calitățile" unui focar de infecție demn de lumea a treia și, pe deasupra, un loc extrem de periculos pentru copii, cam aceasta este priveliștea pe care o oferă constănțenilor, de ani buni, fostul bazin de natație (și împrejurimile sale) din Complexul sportiv Badea Cârțan, odinioară etalon al Constanței.

Disperați că încălzirea vremii va reactiva acest "putregai", mai ales că, în lipsa locurilor de joacă, foarte mulți copii obișnuiesc să se hârjonească în ceea ce, cândva, a fost "o mândrețe de parc", locuitorii străzii Badea Cârțan atrag atenția că lucrurile nu pot continua, la nesfârșit, în același registru. Pe de altă parte, admit că de indiferența autorităților profită și indivizii lipsiți de educație, care au transformat bazinul într-o imensă groapă de gunoi.
Stelian Ziarcu, de exemplu, locuitor al acestui perimetru dinainte de 1989, consideră că a sosit momentul să se pună capăt stra-tegiei "care i-a consacrat pe edilii constănțeni: mai întâi se face loc apocalipsei, care naște ruină și paragină, pentru ca mai apoi, din spuma mării, să apară un investitor pe un cal alb, în rol de salvator.
Ne-am săturat de acest circ ieftin, nu suntem toți atât de naivi. S-au vehiculat tot felul de nume de investitori care să preia acest loc, acum insalubru, dar nu s-a concretizat nimic. Ne depășesc pe noi motivele… Tot ce vrem este să dispară acest dezastru din fața noastră. Miresmele pestilențiale, orăcăitul broaștelor care populează în voie fosta piscină, gunoaiele aruncate de toți nesimțiții în bazin fac parte din priveliștea de coșmar de care avem parte zilnic".
"Câtă lipsă de respect poți să ai față de niște contribuabili ca tu, primărie, să nu găsești pe cineva potent financiar să ne scape de pacostea asta? Atâta sfidare n-am mai văzut până acum. Detest în totalitate comunismul, însă, pe vremea aceea, zona asta era o adevărată oază, plină de plante aromate, flori! Dacă sunt așa de neputincioși, măcar să umple bazinul cu molozul de pe la șantiere, ca să nu se mai arunce atâtea gunoaie, să lase un loc de bătut mingea pentru copii și o rezervă de oxigen, că ne sufocăm în orașul acesta!" (Lizeta Ioan).

S-a recuperat tot ce a însemnat metal
"Uitați-vă ce-a mai rămas din pompele care alimentau piscina! Indivizi periculoși au tăiat cu autogenul și ultima urmă de tablă, orașul boschetarilor!" - ne-a spus un alt locuitor din zonă, care a dorit să atragă atenția și asupra faptului că aceste pompe constituie un refugiu pentru indivizi dubioși, cu tot felul de apucături, care ies… la treabă după lăsarea întunericului. "Într-una din aceste pompe, acum câțiva ani, s-a spânzurat unul dintre ei… Este foarte trist că așa ceva se întâmplă în al doilea oraș al țării. Trebuie să dispară coșmarul acesta, ne-am săturat!".

Concert pe muzică de… broaște!
"Apa de la ploaie și zăpadă din bazin, în simbioză cu gunoaiele în descompunere, aruncate de oameni fără educație, fac din acest loc o sursă maximă de infecție. Plus broaștele care, acum, hibernează pe fundul bazinului, însă cum dă căldura, o să înceapă concertele. E dezolant și pute de mori!" – ne-a spus A. Sava, care consideră că trebuie să se pună capăt acestui coșmar măcar de dragul copiilor care vin să se joace aici, fără să-și dea seama de capcanele în care pot cădea oricând: "Uitați-vă ce găuri sunt în asfalt, totul e periculos pentru cei mici aici. Așteaptă să se întâmple vreo nenorocire ca să schimbe lucrurile?".
Cu ani în urmă, o zonă foarte bine cotată de pe harta Constanței, acest perimetru oferă acum o imagine dezolantă. Oamenii nu înțeleg de unde pornește dezinteresul autorităților față de un loc strategic pozițio-nat, din moment ce aceleași autori-tăți i-au obișnuit să nu irosească niciun petic de teren intravilan în favoarea a tot felul de construcții plasate în disprețul lor? Unii, mai optimiști, speră ca, din vară, orașul să aibă un primar cu respect față de rezerva de oxigen a acestui oraș, față de liniș-tea și siguranța locuitorilor săi etc. etc.



Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Contribuabil
16 martie 2012
Etalon al Constantei

Macar primaria sa faca curatenia spatiului. Nu sunt bani ? Dar pentru 3 mici + o bere cu ocazia zilei de 1 Mai sunt ? Aaaaa , se pierd voturi daca nu se da mita electorala ? Sa va saturati de atitudine civica de maidan !

Patraulea
16 martie 2012
Mazare

Nu am timp de Constanta , sunt ocupat de Brazilia,Caraibe,Madagascar.Pe 1 Mai ma ocup putin de mici si bere pentru pensionari , si am un nou mandat in buzunar.

c.neagoe
16 martie 2012
????

Acest complex este proprietatea Constantei ; ce s-a intamplat cu el ?

Inotator
16 martie 2012
restaurarea piscinei

Ar fi de apreciat daca ar restaura piscina, ar acoperi-o si ar da-o in folosinta.

nelu
16 martie 2012
oras de cacat

asta nu e langa liceul calinescu? sau ala e altul?

Robin Hood
16 martie 2012
TINTA noastra

Dragi constanteni, noi nu ne-am fixat o TINTA in bazinul vostru de natatie.Numai broastele si mormolocii TINTESC in balta Badea Cartan.TINTA noastra este sa castigam alegerile locale.Noi ne-am propus sa TINTIM in toate posturile de consilieri locali,in bugetul primariei,in portofelul vostru si bineinteles ca am fixat o TINTA si in scaunul de primar.Mai avem putin timp pana la alegeri.Va rog sa TINTITI in palaria mea de arcas rosu.

vasi
16 martie 2012
badea cartan

VOTATI-L PE ...MAZARICHE! (luara-l dracu cu tot cu gasca lui!!!

collexcio
16 martie 2012
constanta

Constanta un oraș care radiaza de sanatate! un primar care este responsabil pentru orașul său trăi din Brazilia ....... a fost de publicitate pe care îl merită turistic

Inotator
16 martie 2012
calinescu

ala e alt bazin, de 25 m 5 culoare, tot descoperit.. un oras care i-a dat pe razvan florea sau elena catana (hanu) sta acum si se uita la altii din tara.... rusine mare celor ce conduc constanta, si a cel(ei)(or) care au distrus piscina olimpica parc-mamaia.. avem ce meritam !

Răspuns la: oras de cacat
Adăugat de : nelu, 16 martie 2012
asta nu e langa liceul calinescu? sau ala e altul?
Votant, dar nu de mafioti!
16 martie 2012
Mergeti la vot!

Nu va mai vaicariti ca niste babe reumatice! Numai lenea va impiedica sa mergeti la vot, astfel incat tziganu de mazare sau machidonul nesatul sa iasa in alegeri! Votati cu creierul, numai pe cel ce merita!

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gunoiul,  la gunoi trage…
Marţi, 28 Februarie 2012
Stire din Social : Istoria ciuruită a Constanței
Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Locuiesc într-o groapă de gunoi
Pagina a fost generata in 0.9645 secunde