Medicul de gardă

Obezitatea îmbolnăvește copiii de diabet

666
Obezitatea îmbolnăvește copiii de diabet - 16ianmedicbun-1326726436.jpg
"Băiețelul meu are șapte ani și este durduliu. Nu-i plac dulciurile, însă este înnebunit după calculator, stă cu orele în fața lui, știe lucruri peste vârsta lui. Ca părinți, suntem încântați, însă doamna doctor ne-a recomandat analize, apoi ne-a spus s-o lăsăm mai moale, că e predispus la diabet de tip doi din cauza obezității. Dacă el nu consumă multe dulciuri, poate face diabet la o vârstă așa de mică? Eu știu că diabet fac oamenii mari, nicidecum copiii mici!" (Luiza Beciu).

v v v

Stimată doamnă Beciu, din păcate, obezitatea copiilor atinge cote tot mai alarmante și în România. Într-adevăr, dr. Anca Sima, medic specialist pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, confirmă că, pe vremuri, diabetul de tip doi era o boală a adulților. Din păcate, în ultimii ani, această afecțiune este diagnosticată la tot mai mulți copii, lucru cu adevărat îngrijorător. Chiar dacă băiețelul dumneavoastră nu exagerează cu dulciurile, specialista precizează că sedentarismul, dar și consumul multor altor alimente nesănătoase sunt principalele cauze ale obezității copiilor. Astfel, în loc să stea ore în șir nemișcați în fața computerelor și a canalelor de televiziune, tot mai disponibile, ar trebui să facă mișcare.

Riscuri cardiace

Alarmant este că în afara riscului de diabet, greutatea corporală exagerată îi expune pe copii și altor probleme, considerate multă vreme tot ale adulților, precum nivelul ridicat al colesterolului și hiptertensiunea arterială. De aceea, dr. Anca Sima vă recomandă să țineți cont de recomandările medicului copilului și să luați în calcul toate metodele posibile care vă pot ajuta copilul să-și mențină greutatea corporală la nivelul vârstei, căci implicit aceasta înseamnă și o bună sănătate, lucru esențial la orice vârstă, darămite la aceea a copilăriei. Așadar, copilul nu mai trebuie lăsat în fața computerului ore în șir, el trebuie stimulat să facă sport, activități gospodărești, dans, orice presupune mișcare, de preferat și în aer liber.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Diabet sau ba?
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Copil de 12 ani, dispărut din 23 August
Pagina a fost generata in 0.3421 secunde