Nu te pricepi să gătești peștele? Iată ce trucuri te pot salva!

2961
Nu te pricepi să gătești peștele? Iată ce trucuri te pot salva! - trout-1348687363.jpg
 Pentru o rumenire frumoasă, înainte de a-l pune la prăjit, peștele trebuie zvântat pe un prosop absorbant de bucătărie.

  Pentru a afla dacă peștele este proaspăt, se pune într-un castron cu apă și dacă se lasă la fund înseamnă că peștele este bun.

  Pentru a păstra gustul peștelui, imediat ce a fost curățat trebuie spălat și nu ținut în apă rece.

  Pentru ca peștele prăjit să aibă un gust deosebit, acesta se ține înainte 15 minute în lapte, după care se dă prin făină și se prăjește în ulei foarte încins.

  Peștele se curăță mai ușor de solzi dacă îl băgăm circa cinci minute în apă fierbinte și apoi îl trecem printr-un jet de apă rece.

  La prepararea peștelui la cuptor trebuie să folosim doar vin alb demisec, deoarece dă un gust deosebit.

  Înainte de a frige fileul de pește, acesta trebuie uns cu zeamă de lămîie. În acest fel va rămâne tare și nu se va sfărâma.

  Pentru ca peștele să rămână între și să nu se fărâmițeze la prăjit este indicat să se săreze cu zece minute înainte de a-l pune în tigaie.

  Lapții de pește, înainte de a fi prăjiți sau puși pe grătar se țin zece minute în apă cu puțin suc de lămâie.

  Mirosul de mâl al peștelui dispare dacă este ținut în apă cu oțet sau în saramură circa o oră înainte de preparare. Se pun două linguri de oțet la un litru de apă, aceasta este proporția recomandată. .

  Dacă ții la siluetă, gătește pește alb.

  Peștele gras precum somonul, dacă este de crescătorie, mai bine trebuie evitat. El conține grăsimi de același tip ca și cele ale cărnii grase, care nu aduc niciun fel de beneficii organismului.

  La prepararea icrelor este indicat să se folosească apă minerală rece sau sifon rece. Astfel, icrele devin mult mai cremoase și gustoase.

IMPORTANT! Pentru ca peștele să-și păstreze calitățile este recomandată prepararea la grătar, nu la cărbuni, la cuptor sau la aburi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Sănătate : Rețete pentru pici
Pagina a fost generata in 1.6283 secunde