Nu orice bun personal poate fi executat silit

242

Articole de la același autor

"Dacă ai datorii la stat și nu dispui de bani să le achiți la timp, ți se poate lua și televizorul copiilor sau găina din ogradă, până acolo ajunge statul ca să-și recupereze banii? Dar când statul nu-și achită datoriile față de cetățeni, cine-l execută? Aștept cu interes un răspuns, Maria".

v v v

Doamnă Maria, nu este chiar așa, căci de la executarea silită fac excepție o serie de bunuri. Potrivit consilierului juridic Car-men Gigică, legislația permite ca o grămadă de bunuri să nu poată fi luate proprietarului pasibil de executare silită, evident din motive bine întemeiate și dovedite. În această categorie intră tocmai bunurile de uz casnic sau personal strict necesare debitorului, dar și familiei acestuia, precum și de obiectele de cult religios, în situația în care nu există mai multe exemplare identice în acea locuință.

Tot pe această listă mai sunt incluse și alimentele necesare debitorului și familiei sale pe timp de două luni, iar dacă debitorul își câștigă existența din practicarea agriculturii, produsele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obținerii mijloacelor de existență și furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă.

Nu sunt supuse executării silite nici alocațiile de stat și indemnizațiile copiilor, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, alte asemenea indemnizații cu destinație specială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3692 secunde