Nu comuniștii au introdus uniformele, ei doar le-au compromis!

790
2
Nu comuniștii  au introdus uniformele,  ei doar le-au compromis! - uniforma2-1334082747.jpg

Articole de la același autor

A curs multă cerneală pe tema obligativității uniformelor școlare, părerile, de orice parte a baricadei, au fost mereu împărțite. Din această cauză nici nu s-a luat vreo decizie în acest sens. De când Guvernul a anunțat că susține inițiativa legislativă a mai multor parlamentari de introducere a ținutei școlare obligatorii (elevii din familii nevoiașe urmând să primească fonduri pentru achiziționarea uniformelor), subiectul a fost repus pe tapet. Cât privește ideea că ținuta obligatorie ar însemna o reîntoarcere la metehnele comunismului, și aceasta este dezavuată: "Înainte de război, elevii erau mândri să poarte uniformă, nimeni nu punea problema în termenii de astăzi. Nu comuniștii au introdus uniforma, cum le place unora să clameze, ei doar au compromis această idee, prin modelele, dar și materialele impuse. Referitor la clamarea altei chestiuni privind respectarea drepturilor omului, și în această direcție se exagerează. Ca drept dovadă, în Germania nimeni nu asociază uniforma școlară cu așa ceva, însă nu trebuie să uităm că datorită ordinii și disciplinei a ajuns Germania prima putere din Europa. Cine se sperie de ordine? Nu sunt singura care consideră că uniforma ar ajuta la iden-tificarea elevilor care nu fac cinste statutului lor și nici al școlii, iar de aici până la disciplinare, pasul ar fi, cu siguranță, mult mai mic. Cu tot respectul față de breasla dascălilor, îndrăznesc să recomand profesorilor să poarte și ei niște halate când intră în clase, ca să nu mai fie motive că rochia doamnei profesoare este nu știu cum… În școală trebuie să se învețe carte, nu să se facă parada modei. La noi s-a sărit rău calul în privința vestimentației în școli, sunt și profesori care se îmbracă nepotrivit statutului!" (Constantina Chebac)

Nu uniforma asigură decența în școli!

Pe de altă parte, Roberta Stoican a ajuns la concluzia că, într-adevăr, regulamentul școlar trebuie să impună o ținută decentă, însă nu este pentru uniformizarea acesteia: "Un psiholog mi-a spus că sunt elevi al căror psihic este afectat negativ dacă poartă zilnic aceeași ținută. Trebuie să recunosc însă că și părinții și-au adus contribuția la denaturarea ținutei școlare decente. Totuși, vor-bim de școală, nu de bar sau discotecă…".

Trebuie apucat taurul de coarne!

Și Maria Miron crede că la școală nu mai trebuie permisă parada modei: "Toți să vină în uniformă și să se pună cu burta pe carte, că părinții cheltuiesc bani grei. S-ar pune astfel punct dife-rențelor, plus că elevii n-o să mai fie acuzați că sunt mai preocupați de haine, decât de școală! Dar la noi, așa e, ne place să vorbim și să nu facem nimic. Și cu maidanezii, aceeași placă! Taurul de coarne știe cineva să-l apuce în țara asta?".

Comentează știrea

admirator
11 aprilie 2012
Esenta e alta

fabricantii de confectii, au nevoie de o piata larga si sigura, subvetionata de stat. Familiile cu mai multi copii, nu vor putea sa faca fata la presiunea financiara pentru a schimba uniforma anual. (Cresc carlanii astia de speriat.) Ba chiar si cu un copil e greu. Statul n-are ce face cu banii? Ii da textilistilor? Uniformizarea nu a fost introdusa de comunisti, dar ei o mentin! Toti stiu ca uniforma are valente negative, distrugind psihicul elevului. Mancati de vii de maindanezi, dar in uniforme pe banii statului! Nu o fi mai bine ca banii aia ce se vor da pe uniforme sa fie dati pentru adunarea maidanezilor de pe strazi? Cei care viseaza la uniforme, vor sa transforme scolile in puscarii in care sa se masoare lungimea fustei, a pletelor... cautarea bentitei... sau materialul din care sunt facuti ciorapii ... Iar pedofilii juiseaza numai la gandul unei tinere in sarafan...sau sortulet! Mai terminati cu prostiile!

admirator
11 aprilie 2012
cei care se pling

de diferentierile de clasa sociala intre copii, sa stie ca aceste diferentieri sunt pe scoli, nu in interiorul aceleiasi clase... Apoi, chiar asa, uniformele pot fi facute din materiale diferite... Diferenta de avere dintre parinti sare si mai mult in evidenta. Dar, cine impiedica elevii fara uniforme sa invete? Credeti ca uniforma te transforma in tocilar? precum costumul lui Chan? Ma indoiesc... Mai stati de vorba cu copilele si mai explicati-le ca nu e frumos sa vina la scoala cu fundu gol. Nu rezolvati problema obligandu-le sa poarte uniformele detestate! Si mai vegheati ce fac pe la scoala, ce note iau... Asta e vina voastra, nu a lipsei de uniforme. Iar profesorii care se pling, sa nu mai ia mita si sa dea notele pe merit! Si elevii vor invata si ii vor respecta. Chestiile astea nu au nimic de-a face cu uniformele. Mai vedeti "Domnului profesor cu dragoste". Si variantele moderne. (Doar negrii si femeile profesori buni... barbatii albi, sanatosi, maturi nu au voie.. in roluri din astea..) Mai lasati solutiile "minune": dam bani, obligam portul uniformelor, obligam tunsori si matricole si am rezolvat problemele invatamintului... Trebuie sa lucrati cu copii: si parintii si profesorii si... guvernul care trebuie sa mai verifice reclamele alea si filmele "explicite" rulate la ore de maxima audienta, ca si presa de scandal care face reclama doar la fufe imorale.........

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4685 secunde