N-o scoateți la capăt în bucătărie?
Nu cunoașteți abc-ul bucătăriei, dar vă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu prepa-rate gustoase. Dacă faceți parte din această categorie, sfaturile de mai jos vă pot ajuta în acest sens: l Spaghetele vor fi mai gustoase dacă în apa în care fierb se adaugă o foaie de dafin l Le-gumele își păstrează mai mult din valoa-rea nutritivă dacă se fierb în apă clocotită, sărată l Pentru a-și păstra culoarea verde, fasolea păstăi și mazărea verde se fierb în vase cu capac, adăugându-se în apă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu l Legumele spălate și tăiate mărunt pentru salate nu se țin mult timp nefolosite, deoarece își pierd din vitamine și prospețime l Zarzavatul veșted își revine dacă este ținut câteva ore în apă rece cu o lingură de oțet l Salata verde spălată frunză cu frunză sub jet de apă rece, pusă în pungă de plastic și păstrată la rece, poate rămâne proaspătă două-trei zile l Pentru ca țelina servită la masă să aibă culoarea albă, aceasta se ține două - trei ore în apă cu oțet înainte de preparare l Blatul de tort se coace în primele cinci-zece minute la foc iute, apoi la foc domol, ceea ce îi va asigura o creștere frumoasă l Fructele, rahatul și nucile folosite la prăjituri se trec prin făină, pentru a nu se lăsa la baza tăvii l Când aluatul a crescut prea mult și nu-l putem pune imediat la cuptor, se așază deasupra o hârtie curată, umezită cu apă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Luni, 26 Septembrie 2011
Vineri, 09 Septembrie 2011
Sâmbătă, 13 August 2011
Sâmbătă, 16 Iulie 2011