Meniul zilei

109
Meniul zilei - sitemeniu-1403113617.jpg
Pește cu ceapă roșie. Ingrediente: 4 fileuri de pește plat a câte 200 de grame (calcan, platica de mare, limba de mare), 100 de grame de unt, o ceapă mică, 2 linguri de hașmă sau ceapă roșie, 200 ml vin alb sec, 1 kg pulpă de roșii (roșii decojite, fără coji și semințe), 80 ml smântână grasă, o lingură de pătrunjel tocat fin, sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Curățați și tocați ceapa. Ungeți o tavă cu puțin unt. Presărați ceapa în tavă. Adăugați peștele și vinul. Asezonați cu sare și piper. Acoperiți cu o hârtie de pergament unsă cu unt. Introduceți tava la cuptor pentru 10 minute. Scoateți tava de la cuptor și așezați peștele pe un platou la cald. Încingeți roșiile într-o tigaie la foc mediu. Fierbeți roșiile până le scade sucul. Adăugați smântâna și mai fierbeți 5 minute. Adăugați untul tăiat cubulețe și încorporați-l. Opriți focul. Asezonați cu sare și piper. Adăugați în sos zeama din tava în care ați gătit peștele. Serviți peștele imediat cu sosul de roșii. Cel mai potrivit pește pentru această rețete este peștele plat.

Piept de pui cu oțet balsamic. Ingrediente: 2 piepți de pui (fără piele și os), 2 portocale, 2 căței de usturoi, 4 linguri sos de soia 4 linguri oțet balsamic, 2 linguri ulei de măsline, o lingură rasă zahăr, un vârf de cuțit de nucșoară, o linguriță rasă praf de curry, o linguriță rasă fulgi de ardei iute (opțional), un praz mare, 2 morcovi potrivițidin sucul de portocale, coaja de portocale, usturoiul, praful de ardei iute, uleiul de măsline, zahărul, oțetul balsamic, sosul de soia, praful de curry, nucșoara, stafide și piper. Puneți pieptul de pui la marinat pentru două ore. Încingeți cuptorul la 200 de grade. Curățați prazul și tăiați-l rondele. Curățați morcovii și tăiați-i julienne. Pregătiți patru bucăți de hârtie de copt și puneți în mijlocul fiecărei bucăți de hârtie câte un piept de pui. Adăugați rondelele de praz și bastonașele de morcov. Strângeți hârtia și turnați cu grijă marinată (împreună cu restul ingredientelor) peste fiecare pui. Strângeți hârtia la gură răsucind-o. Introduceți puiul la cuptor, într-o tavă, pentru 35-40 de minute. Pentru un plus de culoare, puteți desface hârtia mai repede (fără să lăsai sucul să se scurgă în tavă) și să mai lăsați puiul două-trei minute descoperit, la cuptor. Nu mai mult deoarece se va usca. Aveți grijă când desfaceți punga deoarece se vor elibera aburi. Puiul se servește direct din hârtie, cu garnitură de orez.

Plăcintă cu legume. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă; Pentru umplutură: 4-5 cartofi, 200 g ciuperci, un morcov fiert, un fir de praz (partea albă), 6 linguri ulei, o legătură mărar, o legătură pătrunjel, nucșoară, sare, piper. Preparare:1. Se fierb cartofii în coajă, se scurg și se lasă să se răcească. Se curăță de coajă, se taie cubulețe, se rade morcovul pe răzătoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliază și se călesc toate în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Se pun mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și se condimentează cu nucșoară, sare și piper, după gust. Se lasă apoi să se răcească. 2. Se așază câte trei foi de plăcintă pe masă, se ­pune umplutură de legume, se rulează și se așază într G"$%ô–o ­tavă unsă cu ulei. Se procedează la fel și cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei și se coc circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Se servesc calde sau reci, presărate cu mărar ­verde.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 19 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 18 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Miercuri, 18 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pe bază de mușețel
Miercuri, 18 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Fițe culinare!
Pagina a fost generata in 3.1826 secunde