Meniu pentru masa de Sfânta Maria

1485
Meniu pentru masa de Sfânta Maria - 12augmeniupuicumirodenii-1313159436.jpg
Sfânta Maria este una dintre cele mai importante sărbători. Pentru cei care își serbează ziua numelui sau care doresc să prepare ceva special în această mare zi, le recomandăm următoarele rețete culinare:

Aperitiv: Scordoleaua cu pește afumat

Ingrediente: 500 g cartofi, 500 g pește afumat și dezosat (crap, macrou sau hering), 100 g unt, 300 ml lapte, un gălbenuș de ou, frunze de țelină. Preparare: Se curăță cartofii și se pun la fiert împreună cu frunzele de țelină. După ce s-au fiert cartofii, se lasă puțin, apoi se zdrobesc. Se adaugă laptele și untul, se amestecă bine, până se obține un piure. Se pune gălbenușul de ou și se amestecă din nou bine. Peștele, rupt în bucăți potrivite, se amestecă cu piureul de cartofi. Merge cu vin alb rece.

Fel principal: Pui copt cu mirodenii

Ingrediente: un pui întreg, 2 lingurițe de sare, o linguriță zahăr, un vârf linguriță de scorțișoară, nucșcoară și cuișoare.

Preparare: Puiul se spală bine și se lasă la scurs. Într-un bol mic, se amestecă sarea, zahărul și condimentele. Se obține un ames-tec omogen, care se întinde pe exteriorul și interiorul puiului. Apoi, puiul se pune într-o pungă de plastic și se lasă în frigider circa 48 de ore. Când se pregătește, se pune în cuptorul încălzit la 250 de grade, așezat cu pieptul în jos. După jumătate de oră, puiul se scoate, se întoarce și se mai lasă încă 30 de minute. După ce e scos din cuptor se lasă, acoperit, cam 15 minute înainte de a-l tăia.

Desert: Prăjitură cu fructe de sezon

Ingrediente: 5 ouă, 450 g iaurt, 18 linguri zahăr, 18 linguri ulei, 18 linguri făină, un plic și jumătate praf de copt, 300 g fructe de sezon (caise, piersici, vișine, mere). Preparare: Se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă iaurtul și se amestecă bine. Se pune zahărul și se amestecă până când se topește. Se toarnă uleiul și se amestecă bine. Se adaugă făina și se amestecă totul bine. Se pune praful de copt și se amestecă din nou. Între timp, fructele se ames-tecă cu zahăr și se lasă puțin să se scurgă zeama. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu făină. Peste compoziție se presară fructele, pe toată suprafața. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenește (circa 40 minute). Se servește pudrată cu zahăr, alături de înghețată de vanilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Aperitiv delicios
Vineri, 05 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Dovlecei cu măsline
Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Vineri, 29 Mai 2009
Stire din Cetățenești : Orez sârbesc
Pagina a fost generata in 2.2345 secunde