Puncte de vedere

"Maidanezii, un motiv de a ciuguli din sacul bugetului!"

2037
8

Articole de la același autor

Tone de rahați de câine pe trotuare și pe străzi, poluare fonică (întregul oraș… un lătrat de câine!), mii de oameni ajunși la Urgență etc. etc. În opinia anti-maidanezilor, toate acestea se perpetuează din cauză că patrupedele nimănui ar fi "un motiv de a ciuguli din sacul numit buget", pe care contribuabilii îl umplu în zadar din munca lor.

Probabil că cititorii ediției on-line a ziarului nostru au observat că majoritatea articolelor care-l vizează pe edilul șef al Constanței sunt… gratulate cu reacții acide și, indi-ferent de subiectul dezbătut, pro-blema câinilor vagabonzi este repusă pe tapet. Oamenii o fac din disperare că opiniile lor, chiar și atunci când au relevanță maximă, nu sunt luate în seamă. Nu că s-ar aștepta la reverențe din partea primarului, însă, în calitate de constănțean cu ștate vechi, Mugur Popa nu mai suportă "disprețul, grosolăniile, ipocrizia pe care ni le servește primarul ori de câte ori îi aducem critici". Nu îi stă în fire să dea cu bâta, însă faptul că deși a avut ocazia… să lovească cu argumente, care apoi au zburat pe lângă urechile primarului, îl fac să creadă că "domnul Mazăre consideră criticile un moft, o făcătură politică, altfel ar fi tratat cu atenție of-urile constănțenilor, printre care cel al maida-nezilor, dar și multe altele, sunt cap de afiș. Să fi văzut și eu o dată măcar că face o întâlnire publică, într-un loc ales de dânsul, în care să ne explice de ce trebuie să suportăm veșnic teroarea câinilor nimănui, de ce a fost nevoie ca emblema Cazino să se facă praf, de ce trebuie să-i adune pe toți oamenii cu probleme într-un ghetou, în plin oraș? De ce? De ce?...".

Onestitatea de a nu te lăsa învins!

M. Matei (37 ani), ne-a spus că după ce fetița sa, în vârstă de nouă ani, a fost mușcată de un maidanez, în zona Boema ("de atunci, nu mai merge singură nicăieri!"), a avut ocazia să i se plângă direct prima-rului Radu Mazăre, propunându-i eutanasierea: "În loc să-mi răspundă, m-a întrebat în ce partid sunt. Ar trebui ca toți constănțenii să fie uniți. Probabil că tot mai puțini au curaj sau speranță. Eu zic să nu ne lăsăm învinși ușor și să-i cerem primarului să se întoarcă cu fața la problemele Constanței, mai ales că s-a terminat sezonul estival, să mai lase la o parte Mamaia…". Deși admite că este frustrant să vorbești de unul singur, cititoarea noastră consideră că atâta vreme cât speranța nu va fi privită ca un fel de obligație morală, vocea opiniei publice va fi din ce în ce mai slabă…

Neimplicare de colo până colo…

"Doresc să protestez împotriva primarului, a parazitismului anga-jaților primăriei și neimplicarea generală a instituțiilor subordonate primăriei! Să vă fie rușine că orașul e plin de maidanezi și gropi de gunoi chiar și în plin sezon estival, că poliția locală nu se implică cu mai nimic în soluționarea proble-melor scandalurilor nocturne…", am reprodus dintr-un comentariu postat ieri, la articolul "Ce dilemă îl macină pe primarul Constanței?, sub semnătura: "anti mizerie și gunoaiele din centru și zona peninsulară", ca dovadă a faptului că oamenii nu ratează nicio ocazie din a-i reaminti edilului șef despre lucrurile care le fac viața amară. Același cititor și-a exprimat indignarea și față de problema căruțelor care merg prin oraș de-a valma, cu gunoaie și peturi, deși e interzis de lege, iar primăria și poliția locală nu reacționează...

Maidanezii, poveste nemuritoare...

Referitor la eterna problemă a maidanezilor, același cititor reiterează câteva motive pentru care patrupadele nu ar mai trebui să mișune pe străzi: l siguranța și sănătatea cetățeanului l nenumăratele boli pe care le transmit l costurile ridicate ale tratamentelor anti-rabice, bani grei pentru adăposturi, mâncare, deparazitare etc. "Câinii sunt ce sunt gropile pentru regii asfaltului: trebuie să existe an de an, ca motiv de a ciuguli din sacul numit buget, pe care-l umpleți în zadar cu munca voastră".

Prin același mesaj se atrage atenția că lăsarea maidanezilor pe străzi este chiar în defavoarea lor, căci nehrăniți și neîngrijiți, ajung să moară de foame, de frig, de cald, de sete, de boli cumplite, călcați de mașini sau chinuiți de cetățeni ajunși în pragul disperării din cauza agresivității lor.

Considerați că dacă vocea opiniei publice constănțene ar fi mult mai puternică, primarul se va implica în rezolvarea problemelor care-i macină? 

Comentează știrea

am
9 septembrie 2011
felicitari!

Un articol corect si necesar. Problema foarte bine tratata. Numai ca aici e vorba de o problema nationala. Primarele este o rotita din angrenaj. Degeaba ii cerem noi masuri locale, el se aliniaza la ce ordona sefii lui de la Bucuresti. Si poate si din alte parti... unde rasare soarele.De aici dispretul pentru doleantele cetatenilor si sfidarea realitatii. De aici nesimtirea de a declara fetita omorita de maidanezi la citiva metri de limita (artificaiala) orasului, de a declara ca oamenii arunca cu borcane in hingheri, etc. Actiunea trebuie sa fie dubla: pligeri la primaria locala (de ce nu si actionari in justitie pentru daune?), dar si presiuni pe presa centrala si Parlament, pentru a se legifera -odata- interdictia prezentei maidanezilor in spatiile publice! Pe de alta parte, primarele trebuie sa fie constient ca a ajuns primarul unui oras, nu unui partid. Dar, sa speram ca multele lui greseli si nesimtiri, il vor face sa piarda alegerile urmatoare. Ca Justitia, a uitat sa-si mai faca datoria in cazul lui. Nu-i ciudat?

Maia
9 septembrie 2011
vesnic maidanezii...

Mereu vedem mizeria acestei tari ca fiind "Tone de rahați de câine pe trotuare și pe străzi, poluare fonică (întregul oraș… un lătrat de câine..)" dar zgomotul din noapte ale curselor de masini si motociclete protejate de "politie" cand ar fi un buget indestulat cu atatea amenzi venind de la circulatie, cand trecem si petul il lasam jos fara sa ne sinchisim de vederea unui cos la indemana, cand zac gradinile si spatiile de oriunde pline de pungi, de hartii, de orice poate fi aruncat...., de astea nu va ingroziti? ca aratam precum o cocina si o groapa de gunoi si mai suntem o tara europeana...asta nu vedem, decat mereu cainii. S-au rezolvat toate in tara asta si au ramas cainii!!! Nici nu te astepti de la asa o natie sa gandeasca intelept! Nu ne civilizam nici in milioane de ani! Scarba mi-e de tara asta!

haihui
9 septembrie 2011
Maia

Sînt de acord cu tine: trebuie să rezolvăm și problema gunoaielor aruncate aiurea de alte "gunoaie", și a curselor de mașini/motociclete, precum și o altă sumedenie de probleme comportamentale sau de sistem. Dar de ce astea ar înlătura sau ar diminua în vreun fel problema maidanezilor? Pînă una alta, nu hîrtiile de pe jos mă mușcă de picior noaptea. Și să nu te aud cu incredibila motivare că, vezi Doamne, cîinii mușcă doar "oamenii răi sau care vor să le facă rău". Eu am fost mușcat de trei ori, iar fiică-mea, care stă toată ziua bot în bot cu maidanezii din jurul blocului nostru, a fost mușcată de un alt cîine, cînd a fost în vizită la o prietenă. Din fericire, i-a rupt doar blugii și a zgîriat-o foarte ușor pe un picior, astfel că medicul ne-a spus că nu e necesar tratamentul injectabil. În concluzie, în opinia mea problema maidanezilor este PRIORITARĂ.

miruna
9 septembrie 2011
primaru mazare e minunat,el ne a daruit mii de maidanezi,i-am pupa si mainile=))

glumesc,vorbind serios ,mazare putea accesa fonduri europene pt padocuri dc nu vrea sa eutanasieseze cainii si nici nu are bani sa ii duca undeva ...ca pe strada nu au ce sa caute ;sa fie clar,nu imi place pedeleul dar orice ar face pdl sau guvernul boc lui mazare nu ii convine si adopta o retorica de paranoic cu mania persecutiei ,chipurile guvernul il umileste,asupreste ,discrimineaza si urmareste special pe el ,mazarica , si vrea sa ruineze zona Constantei;dar cum naiba zeci de primarii de orase m mici sau m mari ,oricum mici ca noi, au luat fonduri europene mult mai mult ca orasul nostru;cert e ca din marile orase stam cel mai rau la fonduri europene

Tudor Valentin Popescu
11 septembrie 2011
TONE de hartie irosite cu PROSTIE!

O foicica de doi bani! Nici "online" nu cred ca va citeste multa lume! poate doar voi va cititi articolele unii altora. N-am vazut niciodata ceva interesant (la inceputul anului, cand m-am mutat in oras, citeam cu nesat tot ce era "local", mai apoi m-am lamurit cum stau lucrurile). Daca ati avea cu adevarat curaj de reporteri de investigatie, ati putea da in vileag multe din oneroasele afaceri de pe la primarie. Dar n-aveti nici curaj, nici reporteri pe masura!Pacat!

antreprenor
27 iunie 2013
maidanezii

Câinii și gropile în asfalt trebuie să fie pe străzi. Aduc bănuți an de an pt. cei deștepți. Cei blegi... să tacă. Știți de ce nu se face absolut nimic? Ascultați noaptea câinii lătrând între blocuri. Ridică careva vreun deget? Nu. Așa că altora mai abili le sticlesc ochii. Ceri milioane de euro pt adăposturi, investești doar câteva zeci de mii. Dar e rețeta clasică, n-are rost... o știe toată nația asta sedată.

Dan
30 iunie 2015
Teritorialitate

Cainii sunt animale teritoriale. Ei isi stabilesc un teritoriu in functie de o sursa de hrana stabila, teritoriu pe care il marcheaza prin mijloace chimico-olfactive (urina). Teritoriul include o zona intens aprata - zona de hranire - si o arie larga in care intesitatea apararii scade catre granite. Atacul e proportional cu pozitionarea intrusului in teritoriu. Din pacate simtul olfactiv al oamenilor nu este atat de dezvoltat incat sa sesizeze gardurile de urina lasate de animal si deseori intra pe teritoriul unui caine sau unui grup de caini. Hranirea acestor animale pe domeniul public devine ilegala daca are urmari cum ar fi: vicierea mediului, tulburarea linistii publice, pericolul social etc. Exista si institutii abilitate sa rezolve macare o parte din probleme, cum ar fi politia sau Garda de Mediu.

Maidanezi Romania
11 iulie 2015
www.maidaneziii.wordpress.com

Maidanezii trebuie eutanasiati , acum avem o lege clara . In orasele unde nu se aplica legea iesiti cu totii in strada si protestati si stati acolo pana primaru aplica legea si eutanasiaza maidanezii sau astepti-va moartea ca niste sclavi .

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Elena Udrea îi răspunde lui Mazăre
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Pentru sau contra eutanasierea câinilor?
Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Mazăre a devenit mascota USL"
Pagina a fost generata in 2.6213 secunde