Leacuri simple pentru călcăie crăpate

229
Leacuri simple pentru călcăie crăpate - siteleacuricalcaie-1407846819.jpg
Lăsate netratate, crăpăturile din piele pot duce la apariția unor probleme de sănătate, avertizează medicii. Cât privește călcâiele crăpate, acestea afectează și aspectul piciorului, lucru nedorit de nimeni. Din fericire, există și leacuri simple, la îndemână, pentru menținerea unor călcâie fine. Iată câteva dintre acestea, recomandate de Click pentru femei:

Călcâiele, înmuiate cu apă călduță

Pregătește-ți un lighean cu apă călduță cu săpun lichid (nu fierbinte, deoarece deshidratează pielea) și înmoaie-ți picioarele preț de câteva minute. Șterge-le cu un prosop mai aspru, după care aplică o cremă hidratantă pe zonele cu piele îngroșată. Poți aplica o cantitate mai mare de cremă și poți purta șosete pe parcursul nopții, pentru a lăsa crema să acționeze mai bine. În loc de cremă poți folosi ulei de măsline. După ce ți s-a înmuiat pielea de pe călcâie, șterge-ți picioarele și îndepărtează pielea îngroșată cu ajutorul pietrei ponce sau a unei pile speciale. Ar fi mai indicat să folosești o perie sau o pilă mai puțin dură. Apoi, poți aplica o mască cu scrub de zaț de cafea sau chiar cafea, de exemplu, pentru îndepărtarea în profunzime a celulelor moarte. După ce te-ai clătit, aplică o cremă puternic hidratantă, specială pentru călcâie, sau una împotriva fisurilor, dacă ai călcâie foarte crăpate.

Avertisment!

Dermatologii atrag atenția că persoanele care au călcâiele uscate pe toată perioada anului, indiferent de vreme și de încălțămintea pe care o porți, pot suferi de o funcționare deficitară a glandelor sudoripare. De asemenea, o piele uscată și îngroșată, însoțită de pete închise la culoare poate fi semn al unei leziuni de ordin malign. În acest caz, este importantă prezentarea de urgență la medic, pentru investigații amănunțite.

Cât privește predispoziția genetică spre călcâie îngroșate, de care se plâng mulți oameni, care apare în copilărie ori în adolescență, și aceasta poate fi îmblânzită cu ajutorul unor produse dermatocosmetice, procurate numai din farmacie, care au în componență acid salicilic. Ulterior, după îndepărtarea porțiunii de piele îngroșate, medicul va recomanda o cremă cicatrizantă. Și mai atenți trebuie să fie diabeticii și vârstnicii dacă au călcâie cu fisuri, din cauză că s-ar putea suprainfecta, iar acest lucru este, din păcate, destul de greu de tratat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Băile de nămol vindecă reumatismul?
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Pașapoarte pentru "uituci"
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Unde schimbi valuta deteriorată
Pagina a fost generata in 2.6271 secunde